Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 31-01-2007

Bestuurders onder invloed

ABCOUDE/MONTFOORT In de nacht van dinsdag op woensdag 31 januari heeft de politie twee bestuurders onder invloed van alcohol aangehouden. Omstreeks middernacht viel een bestuurder op de Hoogstraat in Abcoude op door de hoge snelheid waarmee hij reed. De 39-jarige bestuurder uit Amsterdam bleek onder invloed van alcohol te zijn (300 ug/l) en ontving een proces-verbaal en een rijontzegging. Even later, omstreeks 02.00 uur viel in Montfoort ook een bestuurder op vanwege zijn rijgedrag op de Onder de Boompjes. De 49-jarige man uit Montfoort bleek 520 ug/l in zijn lichaam te hebben en ontving eveneens een proces-verbaal en een rijontzegging.

Alcoholcontrole

BENSCHOP Dinsdagmiddag heeft de politie van 15.15 tot 17.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Provinciale weg N210. In totaal werden 170 voertuigen op alcohol gecontroleerd en 423 op snelheid en bij geen van hen werd een overtreding geconstateerd.

Winkeldiefstal

VINKEVEEN Dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur kon de politie met behulp van winkelpersoneel een vrouw in een winkel aan de Herenweg aanhouden op verdenking van diefstal. De 24-jarige vrouw uit Houten is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Winkeldief verzet zich

MIJDRECHT Dinsdagmiddag kreeg de politie omstreeks 17.45 uur de melding binnen dat personeel van een winkel aan de Bozenhoven een man op verdenking van winkeldiefstal had aangehouden. De verdachte verzette zich bij de aanhouding waarop de politie met spoed naar de winkel ging. De 54-jarige verdachte uit Mijdrecht is vervolgens op het politiebureau ingesloten.