Persberichten Heuvelrug; 09.45 uur

Utrecht, 31-01-2007

Scootercontrole

WIJK BIJ DUUSTEDE/LANGBROEK- Op dinsdagavond werd een scootercontrole gehouden op de Melkwegse Tiendweg en de Marijkelaan. In totaal werden 36 bromfietsen gecontroleerd en hiervan waren er 17 niet in orde. In totaal werden 35 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden met te hoge snelheid, rijden zonder helm en ondeugdelijke inrichting.

Fietsverlichting

RENSWOUDE- Op dinsdagochtend werd van 07.15 tot 08.00 uur een fietscontrole gehouden op de Barneveldsetraat. De controle werd gehouden naar aanleiding van klachten van buurtbewoners die vertelde dat de fietsers erg slecht zichtbaar waren en dus er gevaarlijke situaties ontstaan. In totaal werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor personen die zonder licht reden.

Controle

LANGBROEK/DOORN- Op dinsdagavond werd een verkeerscontrole gehouden op de Marijkelaan en de Dorpsstraat. In totaal moesten 63 automobilisten blazen en geen van hen had teveel gedronken. Tevens werden er 14 bekeuringen uitgeschreven voor o.a rijden zonder verlichting, rijden zonder gordel en autopapieren niet kunnen tonen.

Rectificatie: Oproep getuigen beroving

VEENENDAAL - In een persbericht van zondag 28 januari is een fout geslopen. Niet op zaterdagmorgen rond 11.50 uur werd een jongen op het station in Veenendaal beroofd van zijn telefoon, maar al de avond ervoor, op vrijdag 26 januari omstreeks 22.00 uur.

De jongen deed zaterdagmorgen aangifte. Hij was op vrijdagavond 26 januari om 22.00 uur op het station van Veenendaal. De 18-jarige jongen uit Elst zat met twee vrienden op een muurtje toen een groepje van zes jongens hem naderde. Eén van deze jongens graaide de mobiele telefoon uit de handen van het slachtoffer. Van de dader en twee van zijn medestanders heeft de politie een signalement:

Dader: een jongen met een Indisch uiterlijk, ongeveer 1.85 meter lang, zwart petje;

Medestander 1: een jongen met een Marokkaans uiterlijk, klein: ongeveer 1.55 tot 1.65 meter, leren jas, waarvan de bovenkant rood is en de onderkant groen;

Medestander 2: een jongen met een negroïde uiterlijk met een blauwe stoffen muts.

De politie wil graag in contact komen met personen die bovenstaande signalementen herkennen of die weten wie deze diefstal hebben gepleegd. Zij kunnen bellen met het politiedistrict Heuvelrug via 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.