Persberichten stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht, 31-01-2007

Slachtoffer verkeersongeval overleden

UTRECHT Dinsdagavond is een 25-jarig slachtoffer van een ernstige aanrijding in de nacht van 6 op 7 januari (zie persbericht 7 januari) aan zijn verwondingen overleden.

In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 januari raakten vijf inzittenden gewond toen zij met de auto tegen een boom botsten op de Kardinaal de Jongweg. De bestuurder, een 19-jarige vrouw uit Amersfoort, verloor na het Eykmanplein de macht over het stuur. De inzittenden waren een 28-jarige man uit Nieuwegein, twee mannen van 24 en 25 jaar uit De Bilt en een 20-jarige man uit Bilthoven. Alle inzittenden raakten gewond.

Straatroof

UTRECHT Op de Faustdreef vond dinsdagmiddag een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 25-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 17.30 uur over de Faustdreef. Ter hoogte van het parkje kwamen plotseling twee jongens achter de vrouw lopen. Eén van de jongens trok de tas van de vrouw uit haar handen. Beiden verdachten renden hierna weg. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.:0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Vasco Da Gamelaan vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een jongen door een personenauto werd aangereden en gewond raakte.

Omstreeks 14.55 uur stond een 83-jarige vrouw in haar auto voor het rode verkeerslicht op Beneluxlaan te wachten. Op het moment dat het verkeerslicht op groen sprong trok de vrouw op. Plotseling stak een 12-jarige jongen uit Utrecht de weg over. De vrouw zag geen kans meer de jongen te ontwijken waardoor een aanrijding ontstond.

Het slachtoffer kwam op het wegdek terecht en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobiliste raakte niet gewond. Volgens getuigen stak de jongen nog even snel over om de tram te halen en lette niet op het verkeerslicht.

Woningen ontruimt door brand

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond 40 woningen ontruimd door een brand op de Ivoordreef. Drie mensen moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Omstreeks 22.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er brand was uitgebroken in het trapportaal van een flat aan de Ivoordreef. Ter plaatse heeft de politie in samenwerking met de brandweer 40 woningen moeten ontruimen. Drie personen werden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Maliebaan vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een vrachtwagen en een fietser plaats. Hierbij raakte de fietser ernstig gewond.

Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuwegein reed met zijn combinatie vanuit de richting van het centrum rechtsaf de Maliebaan op. Hierbij zag de chauffeur een 56-jarige fietser uit Utrecht over het hoofd. De fietser kwam ten val en onder de vrachtwagen terecht. De chauffeur had in de gaten dat er iets aan de hand was en zette zijn auto in de achteruit om te kijken wat er aan de hand was. Hierbij had hij niet in de gaten dat hij voor de tweede maal tegen het slachtoffer aan reed. Het 56-jarige slachtoffer werd met ernstig letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Aanrander aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 januari een man aangehouden die verdacht wordt van het aanranden van een vrouw.

Een 19-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 04.15 uur over de Voorstraat toen zij plotseling door een onbekende man werd aangerand. De vrouw wist weg te komen en deed melding bij de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement zagen agenten de bewuste man op de Eerste Achterstraat lopen. De 34-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.