Gemeente Duiven


Vergunning, ontheffingen voor feesten en bijeenkomsten
---

In Duiven worden veel evenementen georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn: carnavalsfeesten, braderieën, rommelmarkten, beurzen, optochten, barbecues, buurtfeesten, enz. Veel evenementen gevolgen voor de veiligheid van de omgeving. Ook kan de omgeving hinder hebben van een evenement. Om deze gevolgen te beheersen heeft de gemeente regels opgesteld in onder andere de Algemene Plaatselijke Verordening (afgekort APV). Meestal moet de organisator van het evenement een vergunning of ontheffing aanvragen om het evenement te mogen organiseren.
In dit artikel wordt beschreven wanneer en hoe een vergunning of ontheffing aangevraagd moet worden of een melding ingediend moet worden. Ook wordt de verdere procedure besproken.

In de Algemene Plaatselijke Verordening (afgekort APV) staat aangegeven voor welke activiteiten een vergunning of ontheffing aangevraagd moet worden. Ook staan in de APV de procedures beschreven die de organisator en de gemeente moeten volgen.

Voor de aanvraag heeft de gemeente verschillende aanvraagformulieren opgesteld, die u kunt gebruiken. Deze formulieren kunt u opvragen bij de gemeente, maar ze staan ook de gemeentelijke website. De aanvraag moet minimaal drie weken van tevoren worden ingediend. Wij raden u echter aan om vergunningaanvragen voor grote(re) evenementen ruim van te voren bij de gemeente in te dienen. De verschillende afdelingen van de gemeente hebben dan voldoende tijd om te beoordelen of de vergunning kan worden verleend. In sommige gevallen is het ook nodig om advies bij externe instanties, bijvoorbeeld politie en brandweer, in te winnen. Bij het beoordelen van de aanvraag zal worden gekeken naar aspecten als openbare orde, veiligheid, overlast, geluidshinder, e.d.

De gemeente adviseert u om altijd te informeren of u een vergunning of ontheffing nodig heeft, als u plannen heeft voor het organiseren van een (groot) evenement. Doe dit een paar maanden voor aanvang van uw activiteit. U kunt bij de medewerkers van de afdeling Bestuurszaken terecht voor informatie over vergunning en ontheffingen voor de APV. U kunt langskomen op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur op het gemeentehuis. Bellen kan ook: (0316) 279 111. Ook op deze website vindt u informatie over de APV, aanvraagformulieren en de verschillende vergunningen, ontheffingen en de te doorlopen procedures.

---

APV »
formulieren »



Bestuurszaken