Persberichten 31/01 ochtend

Regio, 31-01-2007

Leiden Politie houdt verdachte poging diefstal fiets aan De politie heeft woensdagnacht 31 januari op de Bakhuis Roozenboomstraat een 47 jarige man uit Leiderdorp aangehouden. Een bewoner van de Sitterlaan zag rond 02.45 uur dat de man een fiets uit zijn tuin probeerde te stelen. Hij was bezig het slot met een betonschaar door te knippen. Toen hij doorhad dat hij door de bewoner was gezien liep hij weg. De politie zocht de omgeving af en trof de man net op het moment dat hij in een auto stapte. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Alphen aan den Rijn Aanrijding tussen auto en fietser De politie heeft maandagavond 30 januari rond 17.50 uur hulp verleend bij een aanrijding waarbij een 34 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn en een 45 jarige vrouw op een fiets waren betrokken. De aanrijding gebeurde op de kruising Prinses Beatrixlaan en de Eikenlaan en ontstond door het niet voorrang verlenen door de automobilist. De vrouw is met kneuzingen en letsel aan het gezicht overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Moordrecht Verdachten van diefstal uit autos aangehouden De politie heeft dinsdagavond rond 19.00 uur op de Molenlaan twee jongens van 15 jaar uit Moordrecht aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van twee diefstallen uit autos. Daarbij was een navigatiesysteem en een tas gestolen. Rond 18.30 uur kreeg de politie een melding dat op de Troelstrastraat uit een auto van de vrouw uit Moordrecht een navigatiesysteem was gestolen. Daarbij waren twee jongens gezien. Rond hetzelfde tijdstip bleek dat dit ook het geval was op de Molenlaan. Daar werd een ruitje van een auto van een vrouw uit Moordrecht ingeslagen en een tas uit de auto gestolen. Toen de politie met beide meldingen bezig was, zagen ze de twee jongens lopen die voldeden aan het opgegeven signalement. Zij zijn dan ook voor het verdere onderzoek ingesloten.

Waddinxveen Politie onderzoekt diefstal auto De politie doet onderzoek naar de diefstal van een blauwe VW Passat. De auto stond op de Dorpsstraat en moet daar zijn gestolen tussen maandag 29 januari 21.00 en dinsdag 30 januari 07.00 uur. Dinsdagmorgen ontdekte de gebruiker van de auto, een man uit Waddinxveen, de diefstal en deed aangifte. De politie heeft de auto in het opsporingssysteem gezet.

Nieuwerkerk aan den IJssel Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 38 jarige man uit Den Haag. Agenten zagen dat de man op dinsdag 30 januari rond 23.55 uur op de Schielandweg met zijn auto de berm in reed en daar een verkeersbord ramde. Bij het aanspreken van de man bleek van drankgebruik. Hij werd dan ook aangehouden en een ademanalyse volgde. De uitslag daarvan was 620 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

--- einde berichten ---