Provincie Flevoland



Provincie wil kunst met profiel en dichter bij publiek

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland heeft besloten met 133.664 euro in totaal 7 projecten op het gebied van beeldende kunst en vormgeving te subsidiëren. Hiermee wil de provincie stimuleren dat Flevoland zich nationaal en internationaal nog meer gaat profileren op het gebied van beeldende kunst.

De volgende subsidies zijn toegekend:

* Rerun Productions voor het Europese
kunstproject/kunstenaarsuitwisseling Fort Europa

* Cultureel Centrum Corrosia voor het realiseren van haar ambitie om uit te groeien tot een Flevolands Centrum voor Beeldende Kunst.
* Stichting De Paviljoens voor het aanwijzen van 12 kunstambassadeurs die zich hard maken voor een kunstwerk in de openbare ruimte van Almere;

* Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) voor de organisatie van een kunstroute in het Natuurpark Lelystad naar aanleiding van het 75 jarige bestaan van de Afsluitdijk. Daarnaast ontvangt KVF subsidie voor de uitbreiding van het project Nieuw Verleden met vijf nieuwe kunstwerken langs het lange afstandspad in Flevoland en voor de eindejaarsafsluiting waarbij enkele kunstwerken in de vlammenzee verdwijnen.

* Stichting Het Kunst krijgt subsidie voor het voor de achtste maal organiseren van de Almeerse Kunstroute in het eerste weekend van juni 2007. Kunstenaars uit de hele provincie Flevoland worden betrokken bij de Kunstroute.

Het gaat volgens de provincie in al deze gevallen om projecten die oorspronkelijk zijn en waar een artistieke visie uit spreekt. Daarnaast vindt de provincie het belangrijk dat kunst en publiek dichter bij elkaar komen. Inzet is dat door ondersteuning van de projecten de afname en marktwerking voor beeldende kunst en vormgeving in Flevoland toenemen.

Er zijn subsidieaanvragen ingediend voor bovenlokale projecten en voor projecten die bijvoorbeeld het museum De Paviljoens versterken in de profilering. Bij beoordeling van de subsidieaanvragen is gekeken naar de artistieke kwaliteit, de betekenis van het project voor de provincie als geheel, het publieksbereik en de financiering