Provincie Flevoland



Ruim 20.000 euro subsidie voor welzijnsprojecten

De provincie Flevoland heeft vier welzijnsprojecten in totaal 23.440 euro subsidie verleend voor 2007. De activiteiten lopen uiteen van het versterken van de positie van minima tot het beter toegankelijk maken van scoutingverenigingen voor kinderen met beperkingen. De subsidie is verleend op grond van de Beleidsregel Welzijn Flevoland.

De volgende vier projecten zijn gehonoreerd:

1. Meepraten: van de Stichting de Arme kant van Flevoland. Dit project stelt in haar activiteiten activering en respect centraal. Minima moeten in Flevoland meetellen en meedoen. In de Flevolandse dag- en weekbladen wordt een enquête gehouden om in kaart te brengen welke activiteiten de gemeenten zouden kunnen ondernemen bij het activeren en laten participeren van minima en welke knelpunten daarbij een rol spelen.

2. DoenPraten: van de Stichting de Arme kant van Flevoland. Een voorbeeldproject dat een beroep doet op samenwerking, activering en versterking van het zelfbewustzijn van mensen met een bijstandsuitkering en minima. De doelgroep werkt samen bij het maken en presenteren van een kunstwerk, dat hun kracht en vaardigheden tot uitdrukking brengt. Het project staat open voor minima uit andere lokale werkgroepen van de stichting. Ook wil de stichting de ervaringen en methodiek overdragen aan werkgroepen in andere gemeenten.

3. Toegang: een driejarig project van de Scouting Regio Noord- Veluwe / Flevoland. Scouting wil kinderen met een lichamelijke, verstandelijke, chronische of sociale handicap laten meedoen met de reguliere activiteiten. Hiertoe wordt een provinciaal ondersteuningsnetwerk opgebouwd en wordt materiaal voor kinderen met lichamelijke beperkingen aangeschaft.

4. Meedoen door Sport: een driejarig project van Sport Service Flevoland (SSF). Dit project heeft in 2006 al subsidie ontvangen. SSF werkt met succes aan de integratie van diverse bevolkingsgroepen door hen te stimuleren tot sportdeelname.

De Beleidsregel Welzijn Flevoland kent drie doelstellingen:
* het bevorderen van de deelname van Flevolanders aan het maatschappelijke leven

* achterstandssituaties van kwetsbare groepen in Flevoland voorkomen dan wel bestrijden

* de maatschappelijke samenhang tussen diverse bevolkingsgroepen vergroten.

Daarnaast is het van belang dat een project vernieuwend is van aard en een regionaal karakter heeft. Ook voorbeeldprojecten die naar andere gemeenten in Flevoland kunnen worden overgedragen, maken kans op honorering van de subsidieaanvraag.