Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Terborg - schennispleger aangehouden                      |
De politie in de Achterhoek heeft afgelopen week een 24-jarige jongeman uit het Duitse Emmerich aangehouden, die ervan verdacht wordt meerdere malen schennis te hebben gepleegd in de Achterhoek.

De jongeman heeft toegegeven dat hij vanaf half januari tot de dag van zijn aanhouding in Harreveld, Terborg, Varsseveld en Netterden vooral ten opzichte van tienermeisjes schennis heeft gepleegd vanuit zijn auto. Ook sprak hij de meisjes aan en deed hen onzedelijke voorstellen.

De politie had meerdere aangiften en enkele meldingen gekregen en had inmiddels diverse keren op de verdachte gepost. Bij deze laatste postactie op 23 januari zagen zij de verdachte in Terborg rijden en werd hij aangehouden. Kort voor zijn aanhouding was hij ook door een getuige gesignaleerd die het kenteken van de auto aan de politie doorgaf en bleek hij weer schennis te hebben gepleegd ten opzichte van een tiener.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij weer in vrijheid werd gesteld. De slachtoffers zijn geïnformeerd over de aanhouding van de jongeman.

Ook in dit politieonderzoek bleek de waarde van meldingen belangrijk. De politie kan in dergelijke gevallen de meldingen en aangiften naast elkaar leggen om te kijken of er overeenkomsten zijn. Ook kan zij haar surveillance daarop afstemmen.

Einde bericht

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --