Studenten in Amsterdam geen kiespijn meer

Wit

Amsterdam, woensdag 31 januari 2007 - In Amsterdam wordt een uniek concept gelanceerd. Tandartsen speciaal voor studenten. Niet alleen zijn er praktisch geen wachtlijsten ook het tarief voor controle en preventieve behandelingen 10% goedkoper dan de 'normale tandarts'. Studentist.nl is de eerste tandartsen groep in Nederland, die onder dit maximum tarief van tandartsen gaat behandelen.

Veel studenten gaan niet meer naar de tandarts omdat de afstand tot hun eigen tandarts - veelal gevestigd in de regio waar hun ouders woonachtig zijn - te groot wordt. Voor een controle afspraak van 10 minuten moet de student al gauw meer dan een uur reizen. Vervolgens hoort de student dat zijn gebit er prima uitziet of dat hij weer moet terugkomen voor een klein gaatje. Gevolg is dat studenten niet meer naar de tandarts gaan.

In tegenstelling tot het vinden van een huisarts, blijkt in de praktijk dat het vinden van een tandarts voor veel studenten moeilijk is. Bij Studentist.nl kunnen studenten online meteen een afspraak maken. Binnenlopen kan ook op maandag, woensdag en donderdag. De ruimte aan het Rokin 120a wordt beschikbaar gesteld door WIT. Tandartsen: Duco Hooijkaas, Klaas Kaptein en Michiel Allessie. Het unieke concept zal na Amsterdam, navolging krijgen in de andere grote studentensteden.

Michiel Allessie, Studentist.nl: 'Wij zijn verheugd over de enthousiaste eerste reacties van studenten, die inderdaad beamen dat ze niet naar hun oude tandarts gaan, omdat deze te ver weg is.'
David Pinto, WIT: 'Op deze manier kan WIT een steentje bij dragen aan de gebitsverzorging van de studenten. Zelf weet ik uit mijn studententijd dat ik iets te lang heb doorgelopen heb met kiespijn, dat is nu niet meer nodig!'

Over Studentist.nl
Studentist.nl is gespecialiseerd in het behandelen van studenten, door de speciale studententarieven zijn studenten verzekerd van goedkopere en goede tandheelkundige zorg. U wordt altijd behandeld door een afgestudeerde tandarts. In veel gevallen krijgt de student geen rekening, omdat wij contracten hebben met verscheidene zorgverzekeraars.

Over WIT:
Tandenbleek center WIT staat voor deskundigheid en professioneel tanden bleken in een ontspannen omgeving. WIT werkt als enige lifestyle winkel formule in Nederland met de door tandarts gecertificeerde BriteSmile methode. Door middel van de veilige BriteSmile methode worden tanden in één uur gemiddeld negen tinter lichter gemaakt.


---

Noot voor de redactie,