Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 31-01-2007

Rijden onder invloed

HOOGLAND- Op dinsdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 20.30 uur zagen agenten een 44-jarige automobilist uit Amersfoort slingerend rijden over de Bunschoterstraat. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij 460 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding verdachte gewapende overval op winkel

AMERSFOORT- Op vrijdag 19 januari is een 20-jarige verdachte uit Amersfoort aangehouden op verdenking van de gewapende overval op een winkel aan de Wiekslag.

De resultaten van technisch sporenonderzoek van de recherche leidden naar deze verdachte. Vervolgens is de verdachte door surveillerende agenten gesignaleerd en aangehouden op het Operaplein.

De overval werd woensdag 17 januari gepleegd. Omstreeks 13.50 uur kreeg de politie de melding dat er een overval was gepleegd op een winkel aan de Wiekslag. Twee mannen kwamen de winkel binnen en bedreigden de winkelbediende met een vuurwapen. De winkelbediende moest een geldbedrag afgeven en de daders verdwenen weer. De politie is nog op zoek naar de tweede dader.

De verdachte is inmiddels voorgeleid bij justitie en zit in voorlopige hechtenis.