Politie Haaglanden

Persberichten 31 januari

Haaglanden, 31-01-2007

Twee verdachten aangehouden inzake overlijden Hoekerstraat Den Haag De 25-jarige Hagenaar die maandag overleed na de val van een dak aan de Hoekerstraat is niet omgekomen door de gevolgen van de val, maar door een steekwond. Onderzoek door Bureau Regionale Recherche van politie Haaglanden heeft dat uitgewezen. Het slachtoffer viel maandagmiddag om kwart voor twee van een afdak en overleed enige tijd later in het Westeinde ziekenhuis.

De politie hield nog dezelfde dag twee verdachten in deze zaak aan: een
16-jarige en een 45-jarige Hagenaar. De 16-jarige verdachte zou met het slachtoffer hebben gevochten op het afdakje aan de achterzijde van de woning. Tijdens de vechtpartij vielen de twee van het dak af. Het is nog onduidelijk wanneer het slachtoffer de fatale steekwond heeft opgelopen.

De politie heeft de woningen van de verdachten en van het slachtoffer onderzocht. De verdachten worden op 1 februari aan de Rechter-commissaris voorgeleid.

Man schopt deuken in camper
Den Haag Een 45-jarige man uit Voorburg is dinsdagavond even na zes uur aangehouden, omdat hij tijdens een verkeersruzie deuken in een camper had geschopt. Het slachtoffer kreeg het op de Raamweg aan de stok met een 52-jarige Hagenaar. Deze man zou tijdens het invoegen met zijn camper zonder het zelf te merken de personenauto van de 45-jarige hebben geraakt. De 45-jarige sprak de Hagenaar bij het eerstvolgende stoplicht aan, maar deze reageerde niet. Daarop schopte de Voorburger twee deuken in het portier van de camper. Beide automobilisten reden naar het politiebureau, waar de 45-jarige werd aangehouden.

Dronken Spanjaard
Den Haag Een 31-jarige man uit Madrid is dinsdagnacht aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Politieagenten zagen de man omstreeks vier uur slingerend over het Spui rijden en namen hem een blaastest af. Daaruit bleek dat de man te veel had gedronken, hij blies 425 ugl. Omdat de verdachte geen verblijfadres in Nederland heeft, moest hij direct een bekeuring van 300 euro betalen.

Getuige drugsdeal mishandeld
Den Haag Een 41-jarige Haagse is dinsdagochtend mishandeld nadat zij vermoedelijk getuige was van een drugsdeal. Het slachtoffer zag omstreeks tien uur dat twee mannen in de Hobbemastraat iets uitwisselden. Toen de twee mannen de vrouw zagen, liep één van hen naar haar toe om haar hard in het gezicht te slaan. Daarna gooide de man de 41-jarige met haar hoofd tegen een muur en bedreigde hij het slachtoffer met de dood. De politie stelde in de omgeving direct een onderzoek in en trof de verdachte even later aan. Hij had vermoedelijk drugs gebruikt en was zeer agressief. Toen de politie dreigde pepperspray te gebruiken, gaf de verdachte zich gewonnen en kon hij worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 44-jarige man uit Den Haag.

Gordel- en snelheidscontrole
Den Haag - 21 personen kunnen een bekeuring verwachten, omdat de politie hen dinsdag 30 januari betrapte op het rijden zonder gordel op de Binckhorstlaan. Het dragen van de autogordel is belangrijk, omdat deze levensreddend en letselbesparend werkt bij een ongeval. Daarnaast krijgen 84 automobilisten een bon, omdat zij de snelheidslimiet van 50 km/uur overschreden.

Oproep getuigen mishandeling
Den Haag - Politie Haaglanden wil graag in contact komen met mensen die meer weten over een mishandeling op dinsdag 30 januari rond 15.20 uur op het fietspad bij de Mozartlaan. Een 14-jarige Haagse jongen kwam uit school en fietste naar huis. Bij de brug (achter een tuincentrum) die toegang geeft tot het fietspad stonden twee jongens die het fietspad blokkeerden met een fiets. Het slachtoffer wilde er langs, maar één van de jongens hield zijn fiets vast bij de bagagedrager. De andere jongen sloeg het slachtoffer op zijn kaak en in zijn maag. Op een gegeven moment kon het slachtoffer ontkomen. Mensen die de politie kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, bel dan 0800-7000.

Frontale botsing
Den Haag- Twee automobilisten uit Den Haag en Hillegom in de leeftijd van 51 en 53 jaar botsten dinsdag 30 januari om 17.00 frontaal op elkaar op de Rijswijkse Landingslaan. Een van de automobilisten haalde een voertuig in en reed daarbij over de doorgetrokken streep. Beide bestuurders zijn vervoerd naar een ziekenhuis waar het letsel mee bleek te vallen.

Gewond na aanrijding
Rijswijk- Een 38-jarige vrouw uit Den Haag is dinsdag 30 januari om 21.00 uur op de Admiraal Helfrichsingel gewond geraakt. De vrouw stapte uit de bus en stak even snel de weg over om te kijken hoe laat de laatste bus terug zou vettrekken. Een 21-jarige automobilist kon de plotseling overstekende Haagse niet meer ontwijken. Het slachtoffer is met meerdere breuken vervoerd naar een ziekenhuis.

Rijden onder invloed
Rijswijk - Politieagenten controleerden op dinsdag 30 januari om 13.00 uur op de Rembrandtkade een automobilist uit die hen met hoge snelheid passeerde. De agenten roken een alcohollucht bij de 41-jarige man uit Den Haag. De Hagenaar moest blazen en blies 1015 ugl. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt een proces verbaal.

Wieldoppendiefstal
Rijswijk Een 36-jarige Rijswijker zag 30 januari om 22.40 uur op de Goedendorplaan vier personen de wieldoppen en dakantenne van een auto wegnemen. De getuige kon aangeven in welke richting de daders wegreden, zodat de politie hen enige tijd later aan de Florence Nightingalelaan aan de kant kon zetten. De bestuurder gaf toestemming in de kofferbak te kijken, waar agenten inderdaad vier wieldoppen vonden. Alle vier inzittenden (mannen van 16-21 jaar) zijn aangehouden en zitten vast voor nader verhoor.

Gewapende straatrovers gezocht
Rijswijk Een 31-jarige man uit Rijswijk meldde 30 januari om 19.15 uur dat hij onder bedreiging van een pistool was beroofd. De man had geprobeerd te pinnen in de Herenstraat, maar aangezien de automaat defect was, reed hij weer weg de Willemstraat op. Daar kwam een jongen naast hem rijden op een scooter, met in zijn hand een pistool dat hij op het hoofd van de Rijswijker richtte. De jongen riep dat de man de auto moest stoppen. Dit deed de man, waarna de overvaller samen met een handlanger in de auto stapte. De Rijswijker legde uit dat hij geen geld op zak had, waarop de overvallers zijn armband, ketting en mobiele telefoon afnamen. De overvallers namen de autosleutel uit het contactslot en verdwenen op donkerkleurige scooters in de richting van de Lindelaan. Het slachtoffer omschrijft de overvallers als jongens van Noord-Afrikaanse afkomst, rond de 20 jaar oud, slank van postuur en zonder gezichtsbeharing. Eén verdachte heeft opgeschoren haar met krulletjes , terwijl de ander stekels heeft. Opvallend is dat één van de verdachten een gouden bovenhoektand of -kies heeft. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij de opsporing van de verdachten? Belt u dan met 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via telefoonnummer 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem.

Man aangehouden na bedreiging
Delft Een 32-jarige Delftenaar is dinsdag 30 januari omstreeks 22.30 uur in de Hugo de Grootstraat in zijn auto aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een medewerker van een restaurant aan de Kleveringweg te hebben bedreigd met een vuurwapen. Na de bedreiging ging de man er vandoor in zijn auto. De medewerker kende de man die hem had bedreigd en zodoende kon de politie hem traceren. In het dashboardkastje van de auto trof de politie een zilverkleurig vuurwapen aan. Het bleek te gaan om een aansteker, die leek op een vuurwapen. Ook werd in de auto een honkbalknuppel aangetroffen. Beide goederen zijn in beslag genomen en de verdachte is meegenomen naar een politiebureau voor verhoor.