AutoRai

Å koda maakt instapprijs nieuwe Fabia Hatchback bekend

(1/31/2007)
De nieuwe Å koda Fabia Hatchback beleeft zijn Nederlandse première tijdens de AutoRAI 2007, te bezoeken van 29 maart tot en met 9 april in Amsterdam. Vlak daarna staat de ruime en sportief ogende 5-deurs Fabia bij de Nederlandse Å koda-dealers, met een vanafprijs van 11.990 euro. Exact dezelfde vanafprijs als bij de huidige generatie. Meer auto voor hetzelfde geld. Dit is niet zomaar een loze kreet. Om te beginnen heeft de basismotor, de 44 kW-sterke 1,2-liter driecilinder, 4 kW meer vermogen in huis dan zijn voorganger. Daarnaast behoort de gegroeide tweede generatie Å koda Fabia tot de grootste autoâs in zijn klasse en biedt als gevolg hiervan nu ook de meeste hoofd- en knieruimte achterin. De ruimte voorin was al riant en groeide zelfs. De bagageruimte werd met 40 liter vergroot tot 300 liter. Met neergeklapte achterbank steeg het volume zelfs van 1.016 liter naar 1.163 liter.

De afwerking en uitrusting van de Fabia zijn opnieuw naar een hoger niveau getild. Zo biedt de nieuwe Fabia uitrustingsopties die meestal waren voorbehouden aan autoâs uit hogere segmenten beschikbaar waren. Denk hierbij aan een zestraps Tiptronic-automaat, elektronisch geregelde airconditioning âClimatronicâ, Bluetooth handsfree telefoonvoorbereiding, hoofdairbags of een audiosysteem met aansluitmogelijkheid voor een externe geluidsbron, zoals een iPod of een andere MP3-speler. In de Classic-uitvoering is de nieuwe Fabia al voorzien van zij-airbags, bestuurders- en passagiers-airbags en ABS.

Bij de introductie van de Å koda Fabia zijn maar liefst zeven motoren beschikbaar: vier benzinemotoren, met vermogens van 44 kW tot 77 kW, en drie dieselmotoren met 51 kW, 59 kW of 77 kW aan vermogen. De sterkste benzinemotor is uit te rusten met de zestraps Tiptronic-automaat.