AutoRai

Nieuwe Cadillac Escalade in Nederland

(1/31/2007)
De nieuwe Escalade, Cadillacs opvallend gestileerde luxe-SUV, staat in de showroom van de Nederlandse Cadillac dealers. De Escalade heeft een luxer uitrustingsniveau, een stijlvoller en ruimer interieur en verbeterde rij-eigenschappen. De SUV is voorzien van een nieuwe 409 pk (301 kW) 6,2-liter V8 en een zestraps automatische transmissie. De vierwielaangedreven Cadillac Escalade wordt beschouwd als een icoon van de Amerikaanse automobielindustrie. De introductie van de eerste Escalade in 1999 markeerde de start van Cadillacs rigoureuze vernieuwing van het modellenprogramma in de Verenigde Staten en heeft een aanzienlijk jonger en breder publiek voor het merk weten te winnen.

De lichtmetalen 6,2-liter V8 met variabele kleptiming levert een vermogen van 409 pk (301 kW) en een maximum koppel van 565 Nm. Dit nieuw ontwikkelde blok is gekoppeld aan een zestraps automatische transmissie. Voor verbetering van de rijeigenschappen en actieve veiligheid is de nieuwe Escalade standaard uitgerust met de elektronische schokdemperregeling Road Sensing Suspension, een systeem dat het wegdek continu aftast en anticipeert door directe aanpassing van de schokdemperkarakteristiek. Standaard staat de Escalade op 18-inch wielen.

Ook het interieur van de nieuwe Escalade is grondig herzien en heeft dankzij het gebruik van kwaliteitsmaterialen en een gedistingeerd ontwerp een stijlvolle uitstraling. Het warme en uitnodigende interieur is verkrijgbaar in twee kleurvarianten: Ebony en Cashmere.

De nieuwe Escalade is leverbaar in twee uitrustingsniveaus: Elegance en Sport Luxury. De royale standaarduitrusting op de Elegance-modellen waarvan de prijzen beginnen bij 93.990 Euro, bestaat onder andere uit o.a. een elektrisch te openen achterklep, automatische airconditioning met drie gescheiden klimaatzones, een Bose 5.1 Discrete Surround Sound-systeem met tien luidsprekers, DVD-speler en cd-wisselaar voor zes cd's, lederen stoelbekleding (verwarmd op de eerste en tweede zitrij) en elektrisch verstelbare voorstoelen met zitpositiegeheugen voor twee instellingen van de bestuurdersstoel.

De Sport Luxury-modellen beschikken over een aantal extra standaardvoorzieningen als een glazen schuifdak, verwarmde en gekoelde voorstoelen en stuurwielverwarming. Eveneens standaard zijn een DVD-systeem voor de achterpassagiers met 8-inch beeldscherm en elektrisch opklapbare en kantelbare stoelen op de tweede zitrij. De Cadillac Escalade Sport Luxury is verkrijgbaar vanaf 99.990 Euro.

Standaard acht stoelen
De nieuwe Cadillac Escalade beschikt standaard over acht zitplaatsen, terwijl bij Europese SUV's een derde zitrij meestal alleen optioneel wordt aangeboden. Om de toegang tot de derde zitrij te vergemakkelijken, zijn de stoelen van de tweede zitrij elektrisch opklap- en kantelbaar (standaard op de Sport Luxury-modellen). De achterklep kan met een druk op de knop elektrisch worden geopend om toegang te bieden tot de bagageruimte met een inhoud van ruim 478 liter achter de derde zitrij. De stoelen van de derde zitrij kunnen worden opgeklapt en naar voren worden gekanteld om de capaciteit te vergroten tot ruim 1707 liter achter de tweede zitrij of 3084 liter achter de voorstoelen.

Naast actieve veiligheidssystemen beschikt de nieuwe Escalade ook over diverse passieve veiligheidssystemen. Daartoe behoren o.a. de window-airbags voor alle zitrijen, voorspanners op de veiligheidsgordels van de voorstoelen, aanwezigheidsensoren die ervoor zorgen dat bij een aanrijding van achteren alleen de airbags bij bezette zitplaatsen worden geactiveerd en een extra versterkte kooiconstructie.

De nieuwe Cadillac Escalade wordt gebouwd in GMâs fabriek in Arlington, Texas (VS).