Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 31-01-2007

Politie houdt bestuurder aan
EMMER COMPASCUUM Een 21-jarige autobestuurder uit Ter Apel is dinsdagavond aangehouden. De man stond geparkeerd op het Oosterdiep WZ toen hij gecontroleerd werd. Hij zat slapend achter het stuur. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed was van drugs is aan het bureau een bloedproef genomen. In de auto en de kleding van de verdachte werd tevens een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. Deze worden onderzocht. (07-109131)

Politie vordert rijbewijs hardrijder in
BUINEN Woensdagmorgen raakte een 47-jarige inwoner van Stadskanaal zijn rijbewijs kwijt. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 165 km/u over de N374. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-109193)

Politie houdt stelende veelpleger aan
HOOGEVEEN Een 49-jarige Assenaar is dinsdagmiddag terzake winkeldiefstal aangehouden. De veelpleger stal levensmiddelen bij een supermarkt aan de Grote Beer. Toen een personeelslid zijn rugzak wilde controleren weigerde hij dit en nam de benen. Samen met een getuige zette het personeelslid de achtervolging in waarbij men ondertussen telefonisch kontakt hield met de politie. Op de Nadirlaan kon de verdachte aangehouden worden. Er zaten diverse gestolen levensmiddelen in zijn rugzak. De man is in verzekering gesteld. (07-109114)

Politie houdt tasjesrovers aan
EMMEN Dinsdagavond werden een 37-jarige man uit Schoonebeek en zijn 49-jarige uit Emmen afkomstige vriendin aangehouden. Zij worden er van verdacht een 37-jarige vrouw uit Emmen van haar tas te hebben beroofd. Het slachtoffer liep met haar 49-jarige vriend over de Laan van de Eekharst toen het fietsende duo hen tegemoet kwam en de tas van het slachtoffer pakten. Hieruit werd een portemonnee gehaald en verdwenen ze weer. De verdachten werden in de woning van de 49-jarige vrouw aangehouden waar haar vriend zich in een slaapkamerkast had verstopt. De politie stelt een onderzoek in. (07-109156)

Dierenmishandeling
ELIM Een 43-jarige eigenaresse deed aangifte van mishandeling van haar 2 ponys. Van de beide mini shetland ponys werden de staarten afgeknipt c.q. gesneden. De dieren liepen in een wei aan de Marten Kuilerweg. De mishandeling moet gebeurd zijn tussen zondag 28 januari omstreeks 19.00 uur en dinsdagmorgen 30 januari omstreeks 15.00 uur. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (07-109080)

Vrouw van fiets geduwd - politie zoekt getuigen MEPPEL - In de nacht van zaterdag op zondag is op het Rumptigerpad in Meppel een 25 jr. vrouw uit die plaats door een nog onbekende jongeman van haar fiets geduwd. Toen de vrouw wegrende verdween de man. Wat zijn bedoeling waren is niet duidelijk. De politie hoopt met de hulp van getuigen de man op te kunnen sporen.
Tegen 02.30 uur fietste de vrouw vanuit het centrum over het Rumptigerpad in de richting van de wijk Oosterboer. Vlak bij het viaduct onder de A-32 zat een man op een paaltje te roken. Toen de vrouw dichtbij de man was liep hij het fietspad op en duwde de vrouw van de fiets. De vrouw bedacht zich niet maar rende hard roepend weg. Daarop verdween ook de man lopend in de richting Oosterboer. De vrouw omschrijft de man als een jongeman met blanke huidskleur. Hij had kort stekelig haar en droeg een kort donker jack met lichtgekleurde mouwen. Mogelijk zijn er mensen die deze jongeman daar eerder in de nacht hebben gezien of die mogelijk weten wie dit is. De politie vraagt deze mensen contact op te nemen met 0900-8844. Ook kan men anoniem informatie doorgeven via 0800-7000. (07-108371)

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
GIETEN Een 26-jarige inwoner van Gieten is dinsdagavond aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Hij wordt er van verdacht zijn vriendin te hebben gestompt en haar bij de keel te hebben gepakt. De politie onderzoekt de zaak. (07-109104)

Dronken man door politie aangehouden

EMMEN Een 49-jarige inwoner van Nieuw Amsterdam is dinsdagmiddag aangehouden. De man lag op de Balingerbrink, was zwaar onder invloed en kon niet meer op zijn benen staan. Hij kreeg een bon voor openbare dronkenschap. (07-109056)

Snelheidsovertreders op de bon geslingerd
MEPPEL Op dinsdagavond werden op de Leonard Springerlaan 15 bestuurders bekeurd. De toegestane snelheid is 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u. (07-109138)

Politie houdt roodlicht controle
HOOGEVEEN Dinsdagmiddag hield de politie een roodlicht controle op de kruising Schutstraat met de Van Limburg Stirumstraat. 15 fietsers negeerden het rode licht en werden bekeurd. (07-109055)

Politie controleert bromfietsers
RUINEN Dinsdagavond hield de politie een bromfietscontrole op het Gijsselterpad ter hoogte van het Woldenpad. Met behulp van een rollentestbank werd het vermogen van de passerende bromfietsers gemeten. 7 bromfietsers werden bekeurd en er werden 2 kentekenbewijzen ingenomen in verband met een gemeten vermogen van meer dan 66 km. netto. (07-109129)

Alcoholcontrole
HOOGEVEEN Op de Rembrandstraat werden dinsdagavond 78 bestuurders aan een blaasproef onderworpen. Daarbij bleek alles in orde te zijn. (07-109128)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280