Hoogheemraadschap van Rijnland


werkzaamheden aan brug Rijnsaterwoude

Omleiding landbouwverkeer door werkzaamheden aan brug Rijnsaterwoude

Persbericht, 31 januari 2007

Omleiding landbouwverkeer door werkzaamheden aan brug Rijnsaterwoude Landbouwers krijgen van de Provincie Zuid-Holland geen ontheffing om tijdelijk gebruik te maken van de provinciale weg N207 bij Rijnsaterwoude. Het hoogheemraadschap van Rijnland had daarom verzocht. De Herenweg door Rijnsaterwoude is afgesloten, doordat de brug over de Leidse Vaart wordt gerenoveerd. Het landbouwverkeer moet daardoor tot 3 mei omrijden via Langeraar.

Geen tijdelijke noodbrug voor het landbouwverkeer

Rijnland heeft een onderzoek verricht naar de haalbaarheid van een noodbrug voor het landbouwverkeer. Uit dit onderzoek is gebleken dat de kosten voor de noodbrug zo hoog zijn dat dergelijke uitgave maatschappelijk niet verdedigbaar is, gezien de relatief korte periode. Op 15 januari 2007 heeft Rijnland hierover met de landbouwers gesproken. Toen heeft Rijnland met de landbouwers afgesproken gezamenlijk te proberen alsnog ontheffing voor de N207 te krijgen. Dit is niet gelukt, doordat de Provincie vanwege het veiligheidsaspect niet kon instemmen met een tijdelijke ontheffing.

Het landbouwverkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute Vriezenweg, Langeraarseweg en Woudsedijk-Zuid. De landbouwers zijn hierover ingelicht. Het hoogheemraadschap van Rijnland streeft ernaar het werk zo spoedig mogelijk af te ronden.

Meer informatie

Meer over dit onderwerp kunt u krijgen bij de afdeling Communicatie van het hoogheemraadschap van Rijnland, telefoon 071-3063408. 'Droge voeten, schoon water!'