Gemeente Coevorden

Krimweg door reconstructie verfraaid

De reconstructie van de Krimweg in Coevorden is nagenoeg voltooid. Deze belangrijke entree van het centrum van Coevorden heeft een nieuwe aanblik gekregen. In het Wensbeeld van 2001 heeft stedenbouwkundige Khandekar aangegeven hoe de Krimweg verfraaid kon worden. Door de weg te scheiden in twee rijbanen met bomen in het midden is een heel nieuw beeld ontstaan. De reconstructie is gestart in november 2005 en het werk wordt deze maand opgeleverd.

De nieuwe Krimweg heeft een ander aanzien gekregen. Het oude beeld was een brede weg met bomen aan de zijkant; de nieuwe Krimweg heeft een middenberm met fraaie bomen. Een nieuwe entree naar de binnenstad zoals Khandekar dat schetste in het Wensbeeld.

Inmiddels is de reconstructie van nagenoeg afgerond. De riolering is vervangen, waarna de weg een nieuwe bestrating heeft gekregen. De nieuw aangelegde middenberm is beplant met bomen, er zijn aparte fietsstroken aangelegd en er is nieuwe, stijlvolle straatverlichting aangebracht. Op de foto's is het resultaat van de reconstructie van de Krimweg te zien.

Aannemer: KWS.
start voorbereiding: mei 2005 aanbesteding september: 2005 start werk november: 2005 technische opname: juli 2006 oplevering januari: 2007

Krimweg voor de renovatie Krimweg na de renovatie

Krimweg gezien vanaf het politiebureau De Krimweg gezien vanaf het politiebureau

De Krimweg gezien vanaf de Krimbrug De Krimweg gezien vanaf de Krimbrug