Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum 31 januari 2007Kenmerk 017

Nieuwe directeur Dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam

Het college van B&W heeft Hennie Koek (1957) met ingang van 1 april 2007 benoemd tot directeur van de Dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam. Tot op heden is zij directeur Stedelijke Bestuursadvisering van de Bestuursdienst.

Henny Koek werkt nu tien jaar bij de gemeente Amsterdam: van 1997 tot 2001 als stadsdeelsecretaris in Bos en Lommer, daarna tot 2004 als directeur Ruimtelijke Ontwikkeling, Infrastructuur en Beheer bij de Bestuursdienst, en van 2004 tot op heden als directeur Stedelijke Bestuursadvisering. Voor haar benoeming in Amsterdam was zij wethouder in de gemeente Leiden.

Henny Koek: "Ik verheug me er heel erg op. Het trekt mij enorm om bij een dienst te werken die met beide benen in de dagelijkse praktijk - of liever gezegd in het water - van de stad staat. Ik ken de Dienst Binnenwaterbeheer als een actieve dynamische dienst die zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld. Daar wil ik met plezier mijn krachten inzetten."

De Dienst Binnenwaterbeheer bedient de bruggen en sluizen in Amsterdam, houdt toezicht op het water, heft en int het binnenhavengeld voor de plezier- en beroepsvaart en verleent vergunningen voor woonboten en voor evenementen op het water.

Pb-017