Spotzer media group, bv

Spotzer Media Group breidt Senior Managemenr Team uit met CTO en Global Business Manager

AMSTERDAM, January 31 /PRNewswire/ --
Spotzer Media Group BV is een nieuw, Nederlands internetbedrijf dat lokale bedrijven in staat wil stellen om snel en betaalbaar met behulp van video reclame te maken op tv, internet en mobiele apparatuur. Het bedrijf maakte vandaag twee nieuwe benoemingen bekend. Dit maakte vijfvoudig ondernemer Andrew Klein, oprichter en CEO van Spotzer, vandaag bekend.

Valerie Taylor (48) werd benoemd als Senior Executive Vice President. Taylor vervulde eerder seniormanagementfuncties bij ITT Corporation, Young & Rubicam, een onderdeel van WPP, en DraftWorldwide, een onderdeel van de Interpublic Group of Companies. Taylor gaat leiding geven aan de commerciële productie, mediaplanning en inkoopdiensten. Ze gaat nauw samenwerken met Thed Lenssen. Lenssen, Creative Director, is al meer dan 25 jaar een van Europa's meest gevierde reclameregisseurs.

Senior IT-manager Bill Wirt (47) werd benoemd als Chief Technology Officer van Spotzer. Eerder hielp hij, als vice president information technology, het Amerikaanse bedrijf Verio een eersteklas ISP (Internet Service Provider) te worden, voordat het bedrijf in 2000 voor USD 5,5 Miljard werd gekocht door NTT. Wirt gaf eerder ook al leiding aan de softwareontwikkeling bij Nextel, het eerste bedrijf dat met dekking in de gehele V.S. digitale, draadloze communicatie aanbood. Nextel werd in 2004 voor USD 36 miljard gekocht door Sprint. Wirt is alumnus van de Stanford Graduate School of Business.

"Valerie gaat onze inspanningen leiden om het videoproductieproces radicaal te vernieuwen, waarin kwalitatief hoogstaande en creatief aansprekende videocommercials zullen worden gemaakt, om deze vervolgens met een kosten effectief mediaplan te bundelen en aan te bieden." aldus Klein.
"Zij zal het self-service model voor video-reclame betaalbaar en toegankelijk maken voor het MKB." Voegt hij daar aan toe. "Bill krijgt de verantwoordelijkheid over de ontwikkelingen van innovatieve manieren om het proces van mediaplanning en inkoop te vereenvoudigen."

Klein voegt eraan toe dat Spotzer haar klanten een digitaal archief met hoogwaardige ready-to-air commercials gaat aanbieden. Dit gebeurt door middel van een combinatie van inhouse productie, outsourcing en crowd-sourcing, waarbij video- en animatiecontent wordt ingekocht bij kleine creatieve bedrijven, freelancers en filmstudenten. Klanten kunnen een voorgeproduceerde videocommercial selecteren en deze met behulp van Spotzers moderne productiefaciliteiten personaliseren. Vervolgens kunnen ze een multimediareclamecampagne opzetten die geografisch en demografisch nauw aansluit bij de doelgroep van de klant.

Over Spotzer

Spotzer is een internetmediabedrijf dat videoreclame snel en betaalbaar wil maken voor het midden- en kleinbedrijf wereldwijd. Dankzij Spotzer zullen lokale adverteerders voor slechts EUR 500 een video van hoge kwaliteit kunnen licentiëren en vervolgens personaliseren. Adverteerders kunnen tevens geografisch en demografisch gerichte mediaplannen maken en zend- en mediatijd kopen op televisie, websites, narrow casting-netwerken, mobiele telefoons en andere mobiele apparatuur, zoals mp3-spelers. Klanten kunnen het gehele videoreclameproces online afhandelen via de website van de groep (www.spotzer.com).

Contact:

Contactgegevens: Renee Edelman, +1-212-704-8249, Renee.edelman@edelman.com. Jeroen Coppelmans Edelman, Spotzer Media Group, BV, +31-(0)-20-305-41-71, jeroen@spotzer.com