Politie Groningen

Woensdag 31 januari 2007

Provincie Groningen, 31-01-2007

Oude Pekela: onderzoek na ingooien ruiten

De politie is met een onderzoek begonnen nadat dinsdag aan de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela diverse ramen van woningen zijn ingegooid. Van zon acht panden werden daar aan het begin van de avond één of meerdere ramen ingesmeten. De politie heeft een team geformeerd dat de zaak onderzoekt. Nagenoeg alle gedupeerden hebben inmiddels aangifte gedaan.

Muntendam: te zwaar beladen

Tegen een 55-jarige inwoner van Muntendam is dinsdag proces-verbaal opgemaakt nadat de aanhanger achter s mans auto fors overbeladen bleek te zijn. De kar liet op de weegbrug een overschrijding van het gewicht van de lading zien van bijna 78 procent. De Muntendammer kreeg eveneens een bekeuring voor twee gladde banden op de auto.

Appingedam: rijbewijs kwijt

Een 20-jarige automobilist uit Delfzijl kan voorlopig naar ander vervoer omzien. De man bracht dindag tijdens een snelheidscontrole op de Holeweg in Appingedam de meter op ruim 130 kilometer per uur, meer dan 50 kilometer boven het toegestane maximum. De automobilist kon zijn rijbewijs inleveren. Omdat hij tot de categorie beginnend bestuurder hoort, zal de sanctie voor hem waarschijnlijk extra pijnlijk uitpakken.

Groningen: meisjes geschept

Twee meisjes van 8 en 9 jaar uit Groningen raakten gistermiddag gewond op de Stadsweg in hun woonplaats toen ze door een bromfietser werden geschept. De kinderen zaten bij elkaar op een fiets toen ze ter hoogte van het Tijmpad linksaf wilden slaan. Een achterop komende bromfietser, een 16-jarige jongen uit Groningen, knalde, volgens getuigen, met hoge snelheid tegen het duo. De meisjes werden met onder andere een hersenschudding en letsel aan het gezicht naar het ziekenhuis vervoerd. De bromfietser belandde met een gebroken sleutelbeen en gebroken ribben eveneens in het hospitaal. De 16-jarige verklaarde dat hij de brommer aan het uitproberen was. Hij was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Een test op de rollenbank toonde aan dat de brommer bijna 80 kilometer per uur kon rijden. De politie is met een onderzoek bezig naar de toedracht van het ongeluk.

Groningen: aanrijding met lesauto

De politie heeft dinsdag moeten bemiddelen bij een verkeersongeval op de Radesingel in Groningen. Een lesauto die werd bestuurd door een 26-jarige Groningse wilde inparkeren en wachtte op een achteropkomende 50-jarige automobilist uit Groningen. Deze reed in het voorbijgaan tegen de zijkant van de lesauto en reed vervolgens door. Nabij de Petrus Campersingel wilde de 27-jarige instructeur van de lesauto de gegevens uitwisselen. Hierbij ontstond een discussie over de schuldvraag van de aanrijding. Toen de politie ter plaatse kwam om te bemiddelen, werd van de 50-jarige een blaastest afgenomen. Hij bleek 0,95 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie heeft daarop de man meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: kettingbotsing op ringweg

Bij een aanrijding op de Weg der Verenigde Naties in Groningen zijn dinsdagavond zes voertuigen betrokken geweest. Een automobilist reed in de richting van Drachten en kreeg ter hoogte van het Vrijheidsplein pech met zijn voertuig. De auto werd vervolgens op de uitvoegstrook voor de westelijke ringweg gezet, maar dit werd te laat opgemerkt door achteropkomend verkeer. Een 29-jarige automobilist uit Groningen moest zich met een bloedneus onder doktersbehandeling stellen. Alle betrokken voertuigen zijn afgevoerd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: aangehouden na vechtpartij

Twee inwoners van Groningen (19 en 20) zijn dinsdagavond aangehouden omdat zij verantwoordelijk waren voor een vechtpartij in de Oosterstraat. De mannen stonden bij een restaurant en waren vervelend. Een personeelslid van het restaurant sommeerde de mannen weg te gaan. Hierop ontstond een discussie en dit ontaarde in een vechtpartij. Hierbij raakten het personeelslid en de verdachten licht gewond. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Stadjers.

Groningen: heterdaad

De politie heeft dinsdagavond in de Tuinbouwstraat in Groningen twee Stadjers (17 en 20) op heterdaad aangehouden voor een auto-inbraak. De mannen hadden net ingebroken in een auto in de Oldenbarneveltlaan en sloegen op de vlucht toen ze de politie zagen. Na een korte achtervolging konden beide mannen in de kraag worden gevat. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: te snel door bebouwde kom

Een 26-jarige automobilist uit Groningen heeft dinsdagnacht zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed op het Damsterdiep, binnen de bebouwde kom, met een snelheid van 106 km/u. Hier is 50 km/u de maximum toegestane snelheid. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Stadjer.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft dinsdagmiddag in de Torenstraat een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning werden 125 planten aangetroffen. Deze zijn samen met de apparatuur van de kwekerij in beslaggenomen en zullen worden vernietigd. Tegen de 44-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.