Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Nijmegenaren gepakt na tandpastadiefstallen

Publicatiedatum: 31-1-2007 10:52:42

DUIVEN/WESTERVOORT - De politie heeft dinsdagmiddag op de Elshofstraat in Duiven twee Nijmegenaren van 36 en 40 jaar aangehouden wegens diefstallen van onder meer tandpasta uit winkels. Bij het Nijmeegse duo werden twee tassen vol met deodorant, tandpasta en diverse soorten vlees aangetroffen. Ook bleken ze in het bezit te zijn van verschillende inbrekerswerktuigen. De zaak kwam aan het licht na een melding van winkeldiefstal aan het Dorpsplein in Westervoort. Volgens winkelpersoneel zouden de twee daar tientallen tubes tandpasta in een tas hebben geladen en er zonder af te rekenen mee vandoor zijn gegaan. Kort daarop werd het duo in Duiven aangetroffen door de gebiedsagent, die toevallig in de Elshofpassage op surveillance was. Vanuit een zaak in de Elshofpassage werd ook tandpasta vermist. De twee Nijmegenaren zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Veenendaler gewond bij bedrijfsongeval

Publicatiedatum: 31-1-2007 10:50:30

RANDWIJK - Bij een bedrijfsongeval aan de Knoppersweg in Randwijk is dinsdagochtend een 48-jarige man uit Veenendaal gewond geraakt. Het slachtoffer was even voor elf uur bezig met werkzaamheden aan een in aanbouw zijnde loods. Door nog onbekende oorzaak viel de Veenendaler van ongeveer twee meter hoogte van een ladder en zou daarbij met zijn rug op een balk terecht zijn gekomen. De man is met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis in Ede gebracht. Door de politie is de Arbeidsinspectie in kennis gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Heterense (17) belandt in ziekenhuis na aanrijding
Publicatiedatum: 31-1-2007 10:49:54

ZETTEN - Een zeventienjarige fietsster uit Heteren is dinsdagmiddag in het ziekenhuis beland nadat ze in Zetten was aangereden door een auto. De verwondingen van het slachtoffer bleken later mee te vallen: het meisje kon na behandeling naar huis. De aanrijding gebeurde rond één uur op de kruising van de Wageningsestraat met de Heldringstraat. Een 46-jarige automobilist uit Zetten reed vanaf de Heldringstraat de kruising op en zou daarbij de Heterense, die over de Wageningsestraat reed, geen voorrang hebben verleend. Politieagenten, die net een verkeerscontrole hadden gehouden, waren getuige van het ongeval. Volgens de agenten zou de automobilist met lage snelheid hebben gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vijf overtreders bij snelheidscontrole-op-verzoek
Publicatiedatum: 31-1-2007 10:48:51

HUISSEN - Bij een snelheidscontrole op verzoek van buurtbewoners aan de Nielant in Huissen zijn dinsdag vijf hardrijders tegen de lamp gelopen. Vijftien automobilisten kregen een bon omdat ze zonder autogordels reden. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde daar tussen kwart voor vier en kwart voor vijf ter hoogte van de rotonde bij de Loostraat. Van ruim 200 passanten werd de snelheid gemeten. Hoogst gemeten snelheid was 65-km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Buurtbewoners hadden eerder bij de politie geklaagd over de snelheid van het verkeer, waarop de controle werd gehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---