Politie Gelderland-Zuid

Verkeerde plaats voor proefrit

Te hard over de Westkanaaldijk

Nijmegen, 31-01-2007 o Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun dinsdagmiddag op de Westkanaaldijk in Nijmegen is het rijbewijs van een 20-jarige bestuurder uit Nijmegen ingevorderd.

Agenten van team verkeershandhaving controleerden dinsdagmiddag omstreeks 13:30 uur met de lasergun. De passerende bestuurder uit Nijmegen reed op dat moment 115 km/uur terwijl 50 km is toegestaan. Na aftrek van de wettelijk voorgeschreven correctie werd zijn snelheid vastgesteld op 111 km/uur. De Nijmegenaar werd daarop staande gehouden.

Toen de agenten hem vervolgens wezen op de snelheidsovertreding en naar zijn rijbewijs vroegen verklaarde hij deze niet bij zich te hebben. De 20-jarige verklaarde verder dat de auto niet van hem was maar van een klant van een garagebedrijf. Hij maakte als monteur een proefrit. Normaalgesproken wordt de auto inbeslaggenomen als de bestuurder zijn rijbewijs niet bij zich heeft. Omdat de auto echter van een klant was werd dat in dit geval niet gedaan. Het rijbewijs van de bestuurder werd wel formeel ingevorderd. (03)