Gemeente Assen


Actueel

Het is nu rustig wonen in de Roerdompstraat en Eiberstraat

Assen, 31 januari 2007

Een projectmatige en gezamenlijke aanpak in twee straten in Assen Oost heeft vruchten afgeworpen. Sinds eind 2004 hadden omwonenden van de Roerdompstraat/Eiberstraat te maken met zoveel overlast dat leefbaarheid en woonplezier fors werden aangetast. Dankzij gezamenlijk optrekken van wijkteam, politie en SWA is de rust hersteld en het woongenot terug.

Sinds eind 2004 kwamen van omwonenden klachten binnen over hun buurt. De brede projectmatige aanpak van deze overlast, de "Asser Aanpak", heeft er toe geleid dat de overlast aanzienlijk is afgenomen en het straatbeeld is opgeknapt. De samenwerking tussen wijkteam, politie en SWA heeft veel vruchten afgeworpen.

Met omwonenden is de afspraak gemaakt dat ze overlast meteen zouden melden bij politie en meldpunt stadsbeheer. Daardoor kon steeds snel en adequaat worden opgetreden.

Met betrekking tot het aanzicht van de straten is weel werk verzet. Zo is op 1 juli 2005 een opschoondag gehouden in de buurt. Bewoners, ondersteund door SWA, gemeente en politie, zijn samen aan de slag gegaan om grofvuil te verwijderen en het aanzien van de (voor)tuinen te verbeteren. De opschoondag was een groot succes.

Om de buurt blijvend netjes te houden worden de tuinen door SWA en gemeente regelmatig gecontroleerd.

De SWA heeft verder met ingang van 2006 de huurders aangeboden om het onderhoud van de tuin over te nemen. Dit aanbod is vrijblijvend en het kost de huurder niets. Veel bewoners zijn hier op ingegaan waardoor nu een groot aantal tuinen nieuw zijn ingericht en netjes blijven. Ook heeft de SWA kapotte ruiten in de bergingen vervangen, zijn op verzoek enkele bomen achter de Roerdompstraat gekapt en is er verlichting langs een achterpad aangelegd.

Verder wordt toegezien op een verantwoorde manier van afvoeren van grof vuil.