PvdA Rotterdam


Nighttown en Waterfront

Wo 31 Jan 2007 - Redactie
Nighttown en Waterfront

Nighttown
Vandaag staat in de raadscommissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur (JOC) Nighttown op de agenda. Alweer. Nadat vorige week donderdag het reddingsplan voor Nighttown van de agenda gehaald werd in de gemeenteraad, kan de commissie het er nu nog 1 keer over hebben voordat het 15 februari weer op de raadsagenda staat.

Wat gebeurde er ook al weer? Vorige week werd in de gemeenteraadsvergadering een ordevoorstel van Leefbaar Rotterdam aangenomen om het agendapunt Nighttown niet te behandelen en van de agenda af te voeren. De PvdA was hier niet voor, maar omdat verschillende PvdA-leden elders in het stadhuis aan het werk waren en niet op tijd terug waren in de raadszaal om tegen het ordevoorstel te stemmen, gebeurde dit toch. Het argument om NightTown niet te behandelen was dat er te weinig informatie beschikbaar was. PvdA-raadslid en woordvoerder Jacqueline de Jong had zich de week voorafgaand aan de raadsvergadering de benen uit het lijf gelopen om alles voor te bereiden en zoveel mogelijk informatie voor iedereen beschikbaar te krijgen. Het mocht niet baten... Heel erg jammer voor Nighttown, dat nu langer moet wachten op zekerheid.

Maar gelukkig is de wethouder er in geslaagd uitstel te krijgen. De deadline van 1 februari - dan wilde de nieuwe exploitant duidelijkheid hebben- is verschoven naar 1 maart.

Waterfront
De wethouder doet in het reddingsplan voor Nighttown ook een voorstel voor Waterfront. De PvdA zou graag zien dat beide dingen uit elkaar gehaald worden. Het gaat niet goed met Waterfront, maar er is geen directe urgentie om nu overhaaste beslissingen te nemen. Daarom wil de PvdA eerst meer informatie en een businessplan van Waterfront voordat er over wordt besloten.

Jacqueline zal zich morgen in de commissie nog een keer hard maken voor Nighttown, want de PvdA vindt Nighttown heel waardevol voor de stad. Een grote stad als Rotterdam heeft een groot poppodium als NightTown nodig. En dan kan er in de raadsvergadering van 15 februari alsnog een positief besluit genomen worden over de toekomst van Nighttown.