Landstede


Minister geeft vandaag startsein project Leren & Werken

Vandaag geeft minister De Geus het officiele startsein van het MKB-project Leren & Werken. Dit project wordt gepresenteerd tijdens het evenement Peoples Business in Zwolle bij Hogeschool Windesheim. Landstede is een van de betrokkenen.

Het project is in het leven geroepen om problemen als krapte op de arbeidsmarkt en de kloof tussen MKB en onderwijs op te lossen. Doelen zijn:

- Een infrastructuur realiseren die werkt voor MKB en onderwijs.
- Minder krapte op arbeidsmarkt in de komende jaren.
- Goede match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.
- Voldoende en goed geschoolde mensen.

- Bloeiende MKB-bedrijven en regionale economie.

Werkloket de Lure
Om deze doelen te bereiken is Werkloket de Lure (bovenregionaal) ingericht. Hier kunnen bedrijven met hun vragen aankloppen.

Om de personele problemen bij bedrijven op te lossen of te voorkomen, worden Eerder Verworven Competenties (EVC) van medewerkers in beeld gebracht. Doel is om 500 EVCs in de regio uit te voeren.

De kennisinstellingen ontwikkelen de procedures en zorgen voor de kwaliteit van de EVC-trajecten.
Daarnaast moeten er meer mensen via duale leertrajecten worden opgeleid (opscholen of one step up, vaak via leren en werken tegelijk). Doel is om minimaal 500 van deze duale maatwerktrajecten, ontwikkeld en georganiseerd door kennisinstellingen, in de regio realiseren.

Samenwerkingspartners
Bij het project zijn verschillende partijen betrokken, waronder kennisinstellingen (Landstede, Deltion, Windesheim), vertegenwoordigers van het bedrijfsleven (Kamer van Koophandel, VNO-NCW regeionaal, MKB regio IJssel Vecht) en instellngen als het CWI, de Provincie Overijssel en de Gemeente Zwolle.

Het project wordt financieel ondersteund door de Projectdirectie Leren & Werken van de ministeries van SZW en OCW.

Website Werkplein De Lure