Gemeente Capelle a/d IJssel

Loonkostensubsidiebedragen voor het jaar 2007 vastgesteld

Jaarlijks stelt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel de hoogte van de bedragen en het plafond voor het verstrekken van loonkostensubsidies vast. Werkgevers komen hiervoor in aanmerking als ze een werkzoekende met een bijstandsuitkering in dienst nemen. De subsidie in de loonkosten is bedoeld om het voor werkgevers aantrekkelijk te maken om mensen met een uitkering betaalde werkervaring te laten opdoen. In 2006 is gebleken dat het verstrekken van de subsidies een zeer succesvol uitstroominstrument is. Zo zijn er bijna 300 bijstandsgerechtigden aan het werk gegaan. Tot nu toe waren er alleen subsidiebedragen voor uitkeringgerechtigden uit de sporen 2 en 3 (een spoor zegt iets over de afstand tot de arbeidsmarkt). Met ingang van 1 januari is er ook een subsidiebedrag ter beschikking gesteld voor uitkeringsgerechtigden die nog niet zo lang werkloos zijn (spoor 1).

Het college stelde voor 2007 de volgende bedragen vast: 3.000,- voor spoor 1, 9.000,- voor spoor 2,
12.000,- voor spoor 3. De hoogte van het subsidieplafond loonkostensubsidies voor 2007 heeft het college vastgesteld op een bedrag van 2.500.000,-.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor de loonkostensubsidie zijn, dat er een reguliere arbeidsovereenkomst voor minimaal één jaar wordt aangegaan en dat deze zoveel uur omvat, dat de bijstandsuitkering niet meer nodig is. Door het extra duwtje richting arbeidsmarkt in de vorm van een loonkostensubsidie slagen veel werkzoekenden erin uiteindelijk een eigen plek te veroveren.

Voor vragen over de wijze van aanvragen van de subsidie, de specifieke voorwaarden en beschikbare kandidaten kunnen werkgevers contact opnemen met de afdeling Sociale Zaken, Cock van Zanten, telefoon 010 2848479, e-mail c.m.van.zanten@capelleaandenijssel.nl. Een aanvraagformulier voor de loonkostensubsidie is beschikbaar op www.capelleaandenijssel.nl (Ondernemers Loket).