Gemeente Capelle a/d IJssel

Installatie Wmo-adviesraad

Logo WMO

Installatie van de WMO adviesraad

Foto: Roel Dijkstra fotografie

Op dinsdag 23 januari 2007 vond op het gemeentehuis de officiële installatie plaats van de Wmo-adviesraad door burgemeester Joke van Doorne.

Adviesraad

De Wmo-adviesraad adviseert het college van burgemeester en wethouders over de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van het Wmo-beleid. Wmo is de afkorting van Wet maatschappelijke ondersteuning, die per 1 januari 2007 is ingevoerd. In de Wmo-adviesraad zijn verschillende belangengroepen vertegenwoordigd, zoals vrijwilligers, gehandicapten, jongeren en ouderen. De adviesraad telt maximaal 16 stemgerechtigde leden, waaronder een onafhankelijke voorzitter. De leden worden door het college van B&W benoemd voor een periode van twee jaar.

De Wmo-adviesraad is de afgelopen tijd al actief betrokken geweest bij de invoering van de Wmo. Zo heeft de adviesraad meegedacht over de Wmo-verordening en het besluit met de regels over de verstrekking van de individuele Wmo-voorzieningen.

Openbaar

De vergaderingen van de Wmo-adviesraad zijn in principe openbaar. De agenda wordt een week van te voren gepubliceerd op deze gemeentepagina.