Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Dode in woning aangetroffen

Doetinchem, 31-01-2007 o De politie heeft dinsdagavond (30/1) na een melding van een centrumbewoonster in een woning aan de Kapoeniestraat het stoffelijk overschot van een 61-jarige Doetinchemmer aangetroffen. De man, zo blijkt uit onderzoek, is enkele weken geleden een natuurlijke dood gestorven.

De politie kreeg van een centrumbewoonster rond 19.45 uur en melding dat zij al een aantal dagen een buurtbewoner met zijn hond miste. Agenten gingen naar de woning en op aanbellen en kloppen werd niet gereageerd terwijl er wel licht in de slaapkamer brandde.

Door via een klapraam het gordijn een stukje openen konden de agenten in de slaapkamer kijken. Hier zagen zij de dode man liggen. Met hulp van een medewerker van de woningbouwvereniging werd de voordeur geopend en kon de inmiddels gewaarschuwde technische recherche een onderzoek instellen. Hieruit bleek dat er geen sprake van een misdrijf was en een schouwarts stelde vast dat de man een natuurlijke dood is gestorven.

Trieste constatering bij het geheel is dat de man vermoedelijk vanaf begin januari dood in zijn woning heeft gelegen en dat ook zijn hond in de afgelopen periode het leven heeft gelaten. De familie is inmiddels in kennis gesteld.