Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Getuigen overval Aldi gezocht

Doetinchem, 31-01-2007 o De politie Doetinchem tracht meer duidelijkheid te krijgen over het verloop van de overval op de Aldi aan het Schouwburgplein. De overval werd op 18 januari j.l. gepleegd en de politie zoekt in ieder geval nog één klant die vlak voor de overval in de winkel is geweest.

De overval vond op de stormachtige avond van de 18e januari rond sluitingstijd plaats. Een met een bivakmuts vermomde man bedreigde rond 20.00 uur de twee aanwezige personeels-leden en vluchtte met een geldbedrag de winkel uit. In eerste instantie werd gedacht dat hij richting de Veentjes was gevlucht. Tijdens het direct ingestelde politieonderzoek werd de gebruikte bivakmuts teruggevonden op het braakliggende terrein achter de Aldi en zou de verdachte mogelijk richting de Nieuweweg zijn gevlucht.

Naast de verklaringen van de personeelsleden werden er de afgelopen dagen ook klanten benaderd die vlak voor de overval in de winkel waren geweest. Eén klant heeft de politie nog niet kunnen lokaliseren en mogelijk heeft hij bruikbare informatie over de overval. Het gaat om een man tussen de 30 en 40 jaar met een lengte van ongeveer 1.80 m. Hij heeft een normaal postuur en droeg werkkleding bestaande uit een blauwe broek, een donkere jas en een grijze coltrui.

Over de overvaller zelf zijn uiteenlopende verklaringen opgetekend en vooral de bivakmuts maakte herkenning onmogelijk. Deze wordt opgestuurd naar het Nederlands forensisch Instituut in Den Haag voor DNA-onderzoek.

Mochten er nog mensen zijn die informatie over de overvaller hebben en dit niet direct aan de politie willen melden, dan kunnen zij ook contact opnemen met meld Misdaad anoniem via 0800 7000.