AutoRai

Team Cadillac racet in 2007 met twee kampioenen

(1/31/2007)
Team Cadillac brengt twee kampioenen aan de start van de strijd om het merkenkampioenschap in de SCCA Speed World Challenge 2007. Lawson Aschenbach, die in 2006 het SPEED GT-kampioenschap won, is de nieuwe teamgenoot van de kampioen van 2005, Andy Pilgrim. Beide racen het hele seizoen voor het Cadillac-fabrieksteam en komen elk in actie met de Cadillac CTS-V raceauto, voorzien van een nieuwe uitmonstering. De nieuwe rijder van het team, de 23-jarige Lawson Aschenbach, won vorig jaar één race en eindigde in elke wedstrijd bij de eerste tien. Dat leverde hem de rijderstitel in het SPEED GT-kampioenschap op. Andy Pilgrim scoorde afgelopen jaar één overwinning en vier podiumplaatsen en sloot het kampioenschap als derde af.

"Ik heb tot nu diverse tests met Team Cadillac gedaan die zeer positief verliepen", zegt Aschenbach. "Dat was voor mij de eerste keer dat ik met een raceauto reed waarin de motor voorin lag. Tot dusver heb ik altijd met open autoâs of met een motor achterin geracet. De eerste ronden met de Cadillac CTS-V waren ongelooflijk. De handling en het vermogen bevallen me goed. Ik denk dat de Cadillac goed bij mijn rijstijl past." Aschenbach vervolgt: "Ons doel is om met het team voor Cadillac de merkentitel binnen te halen. Het werk met Andy is heel plezierig. Hij helpt me de gegevens te begrijpen en het beste uit de auto te halen. Ik had me geen betere teamgenoot kunnen wensen."

Andy Pilgrim maakt al sinds de oprichting deel uit van Team Cadillac en begint in 2007 aan zijn vierde seizoen met de zwarte Cadillac-raceauto's. "Lawson is jong, maar hij heeft al veel race-ervaring en genoeg talent", zegt Pilgrim. "Ik ben blij dat ik hem als teamgenoot heb. Ons eerste doel is het winnen van het merkenkampioenschap. Ik zou ook graag de zesde rijderstitel in mijn carrière behalen, maar het winnen van een kampioenschap kun je niet plannen. Ik zal proberen in elke race zo goed mogelijk te scoren en dan komt het kampioenschap vanzelf."

Team Cadillac zal de nieuwe uitmonstering voor 2007 onthullen tijdens de Cadillac/Mobil1 Super Bowl Celebrity Grand Prix, een kartrace in Miami, Florida op 3 februari. In de nieuwe uitvoering blijft het bekende zwart en rood van het team gehandhaafd, maar nu in combinatie met het Cadillac-opschrift. De Cadillac CTS-V van Aschenbach draagt startnummer 1, dat toekomt aan de regerend kampioen, terwijl de auto van Pilgrim zoals gebruikelijk onder het startnummer 8 zal uitkomen. De derde auto in de stal van Team Cadillac, de CTS-V met startnummer 16, kan incidenteel worden ingezet.

De eerste race van de SPEED World Challenge GT-serie vindt plaats op vrijdag 16 maart 2007 op het circuit van Sebring in Florida.