Gemeente Heusden


Gemeente verleent tijdelijke vergunning aan Events Centre de Ster B.V.

De burgemeester van Heusden heeft vandaag besloten een tijdelijke exploitatievergunning te verlenen aan Events Centre de Ster. De vergunning geldt voor de periode van 3 februari tot en met 4 maart.

Het is Garcia Moes, de nieuwe eigenaar van Events Centre de Ster toegestaan om tijdelijk open te gaan. Aan de voorwaarde, dat hij vóór afgifte van de exploitatievergunning een veiligheidsplan en huisregels zou overleggen, is ondertussen voldaan. Deze mogen niet strijdig zijn met de horeca- exploitatievergunning. Tijdens een controle van de gemeente en politie op 29 januari is gebleken dat ook de brandveiligheid en het gebruik van het pand in orde zijn. Daarnaast moet Dhr. Garcia Moes voor het geplande feest op 3 maart een geluidsontheffing aanvragen. Dit is voor het evenement op 3 februari aanstaande reeds gebeurd.

Nu aan deze voorwaarden wordt voldaan, wordt de exploitatievergunning tijdelijk verleend. Sommige vergunningvoorschriften zijn, in overleg met Dhr. Garcia Moes, stringenter dan voorheen om de openbare orde en veiligheid in en om de Ster te kunnen garanderen. Zo worden bij de komende feesten twaalf beveiligers ingezet, vindt er geen kaartverkoop aan de deur plaats en worden maatregelen genomen om de gasten geleidelijk te laten vertrekken. Dit is besloten naar aanleiding van de problemen die zich in de nieuwjaarsnacht bij de horecagelegenheid hebben voorgedaan. De organisatie van dat evenement viel nog onder de volledige verantwoordelijkheid van de oud-exploitant van @73. De vergunningvoorschriften zijn toen met name op bovengenoemde punten overschreden.Tegelijkertijd met de afgifte van de tijdelijke vergunning aan Events Centre de Ster vervalt de horeca-exploitatievergunning van @73. Er kunnen namelijk geen twee exploitatie-vergunningen tegelijkertijd voor één horecagelegenheid van kracht zijn.

De gemeente Heusden heeft de afgelopen weken intensief contact gehad met Dhr. Garcia Moes. Uit deze gesprekken en door hem overlegde stukken blijkt dat hij serieuze intenties met Events Centre de Ster heeft. Hij wil geen discotheek beginnen in Nieuwkuijk, maar heeft aangevraagd om maandelijks één of twee themafeesten te mogen organiseren voor 18 jaar en ouder, waarvoor de kaarten alleen in de voorverkoop te verkrijgen zijn. Daarnaast wil hij de mogelijkheid bieden om er bedrijfsfeesten en familiebijeenkomsten te houden. De evenementen met carnaval, ellufsteruren en nieuwjaar blijven eveneens in de Ster plaatsvinden. Deze ideeën komen overeen met de wensen van de gemeente.

Direct na het feest op 3 maart beraadt de gemeente Heusden zich op het afgeven van een exploitatievergunning voor onbepaalde tijd. Er is gekozen voor het in eerste instantie verlenen van een tijdelijke vergunning om enerzijds snel te kunnen reageren op de vergunningaanvraag en anderzijds om een proefperiode in te bouwen waarbinnen Dhr. Garcia Moes in de gelegenheid wordt gesteld om aan te tonen gemaakte afspraken volledig na te leven.
Geplaatst op: 31 januari 2007