Rechtbank Utrecht


Pleidooien zaak âKoersplanâ

31 januari - De stichting Koersplan de weg kwijt en Spaarbeleg hebben woensdag 30 januari voor de rechtbank hun pleidooien gevoerd in de civiele procedure die de stichting heeft aangespannen.

De stichting (en drie natuurlijke personen) stellen zich op het standpunt dat Spaarbeleg de deelnemers in het product Koersplan heeft misleid. De kern van het geschil is volgens de stichting het feit dat Spaarbeleg van de voor belegging bestemde inleg een aanzienlijk bedrag aan overlijdensrisicopremie heeft afgetrokken zonder dat de deelnemers dit wisten, of konden weten.

De eisers stellen hierdoor schade te hebben geleden en willen dat die schade vergoed wordt.

Spaarbeleg stelt zich op het standpunt dat de eisers niet ontvankelijk zijn in hun vorderingen, en dat voor zover zij dat wel zouden zijn, de vorderingen moeten worden afgewezen. Naar het oordeel van Spaarbeleg wisten klanten voldoende hoe het product Koersplan in elkaar zat, ook naar de normen die eind jaren tachtig en begin jaren negentig gehanteerd werden.

Hierbij treft u ter informatie de complete pleidooien van de twee partijen. NB: de pleidooien op schrift wijken op een aantal detailpunten af van de pleidooien die werden uitgesproken voor de rechtbank.

Pleidooi stichting Koersplan de weg kwijt
Pleidooi Spaarbeleg

Een verzoek tot eiswijziging door de stichting werd overigens door de rechtbank tijdens de zitting afgewezen. Naar het oordeel van de rechtbank was de ingediende eiswijziging niet zonder meer duidelijk. Wijziging ter elfde ure zou daarom in strijd zijn met de goede procesorde.

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 31 januari 2007 Naar boven