Gemeente 's-Hertogenbosch

31-01-2007
Voorontwerp-uitwerkingsplan voor Broekland-Noord Het college heeft het voorontwerp-uitwerkingsplan voor de buurt Broekland-Noord vastgesteld. In dit plan is onder meer aangegeven hoe de nieuwe buurt in De Groote Wielen eruit gaat zien en wat voor soort woningen er komen. De buurt dankt haar naam aan de groene stroken met water, de Broeken. Er worden in deze buurt ongeveer 270 woningen gebouwd.

Broekland-Noord ligt tussen de centrale waterplas aan de noordzijde en De Groote Wielenlaan aan de zuidzijde. Ten zuiden van deze Groote Wielenlaan, een riante laan met een brede middenberm, ligt het andere deel van Broekland, Broekland-Zuid. Voor Broekland-Zuid is al een uitwerkingsplan in procedure gebracht.

Wonen aan de oever
In Broekland-Noord komt een mix van grondgebonden woningen en appartementen in meerdere lagen. De bebouwing zal overwegend vier lagen zijn met accenten van zes woonlagen op markante hoeken aan de waterplas en nabij het voorzieningencentrum van Broekland. De buurt bestaat uit drie grote bouwblokken. De woningen komen aan de grote waterplas met groene oevers en aan de brede groene laan. Parkeren voor eigen gebruik wordt opgelost in de binnenruimtes van de bouwblokken. Momenteel worden de plannen voor het eerste, meest oostelijk gelegen bouwblok uitgewerkt. Het middelste bouwblok, gelegen aan de brug naar het hoofdwinkelcentrum, wordt pas later gerealiseerd om een tijdelijke winkelvoorziening mogelijk te maken. Voor de zomer wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Dit proces duurt ongeveer een jaar. De start van de woningbouw staat gepland voor het vierde kwartaal van 2007.

Procedure
Het uitwerkingsplan van Broekland/Noord is in procedure gebracht. Het plan ligt tot en met 12 maart ter inzage in het Stadskantoor en in het informatiecentrum De Groote Wielen (tijdens openingtijden, Laaghemaal 42). Op dinsdag 13 februari vindt er een inspraakavond plaats in de Kentering. De avond begint om 19.30 uur.