Provincie Noord-Holland

Datum

31-1-2007

Onderwerp

Ir. Reitsma wordt Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit

Carla van Twuijver

De Provincie Noord-Holland heeft ir. Miranda Reitsma aangesteld als Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit. Zij zal de provincie als onafhankelijk deskundige gevraagd en ongevraagd adviseren op het gebied van ruimtelijke inrichting.

Mevrouw Reitsma zal zich onder meer bezighouden met de structuurvisie en ontwikkelingsplanologie. Naast de adviesrol kan de adviseur de rol van mediator innemen bij uiteenlopende visies tussen de provincie en gemeenten of tussen gemeenten onderling. De provincie heeft deze adviesfunctie ingesteld om de kwaliteit van de ruimtelijke inrichting te verbeteren.

De keuze voor mevrouw Reitsma komt onder meer voort uit haar indrukwekkende staat van dienst in de sector Ruimtelijke Ordening. Zij heeft veel ervaring als ontwerper en adviseur. Sinds 1998 heeft zij haar eigen bureau voor stedenbouwkundig ontwerp en onderzoek. Zij vervult verschillende bestuursfuncties in de sector, is lid geweest van diverse commissies en jurys (bijv. commissie Welstand en Monumentenzorg Amsterdam en jurylid van de Kepplerprijs) en betrokken bij het onderwijs (hoofd Stedenbouw Academie van Bouwkunst). Zij start op 1 maart 2007, voor twee dagen per week.