Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Finale Hollywood in de klas

4 Mini Tiger Awards voor IJsselmondse scholen

Vanmorgen was de finale van Hollywood in de klas, filmproject waarbij kinderen zelf een verhaal hebben verzonnen en er een videofilm van hebben gemaakt. Uit IJsselmonde deden drie scholen mee: De Barkentijn (afd. De Rode Wiekel), Prins Willem-Alexander en De Groene Palm. Daarnaast deden ook scholen uit Charlois en Feyenoord mee. Dankzij het Internationale Rotterdamse filmfestival werd de finale worden gehouden in Pathé Schouwburgplein.

De scholen konden een Mini Tiger Award winnen voor:
* beste film

* beste acteerprestaties

* beste productie

* beste decor

* beste verhaal

De films werden beoordeeld door een vakkundige jury met o.a. Janieck van de Polder (bekend van de film Kruistocht in spijkerbroek), Joris Lutz (acteur, schrijver), Caty Spierenburg (coördinatrice van Zappelin NED 3).

Alle drie de scholen uit IJsselmonde hebben een Mini Tiger Award in de wacht gesleept en Prins Willem-Alexander zelfs twee (waaronder de Award voor Beste Film). Maar liefs vier van de vijf Mini Tiger Awards zijn dus naar scholen in IJsselmonde gegaan!

Tijdens de finale was er veel media-aandacht; RTV, RTL4, SBS en NOS. NOS was aanwezig vanwege het jeugdjournaal en RTL4 zendt waarschijnlijk rond 22:30 uur iets uit. Grote kans in elk geval dat er vanavond op de televisie e.e.a. te zien is van de finale

Meer over Hollywood in de klas en de Awards 2007