Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Inbreker laat fiets achter

Apeldoorn, 31-01-2007 o Een inbreker die in de nacht van maandag op dinsdag een bezoek had gebracht aan een bedrijf aan de Molecatenlaan heeft een eerder gestolen fiets achtergelaten.

Een getuige zag dinsdagmorgen vroeg rond 06.45 uur de inbreker door het raam naar buiten klimmen en er vandoor gaan. Hij liet zijn fiets achter. Onderzoek wees uit dat de damesfiets eerder op 21 januari 2007 gestolen was uit een schuur aan de Slangenburg. De getuige gaf de politie en goed signalement van de dader door.

De politie kreeg uur later in de vroege ochtend melding van een diefstal uit een sportcomplex aan de Winkewijertlaan. Aan de hand van het daar door een getuige opgegeven signalement vermoedt de politie dat het mogelijk om dezelfde dader kan gaan. Het alarm van het sportcomplex ging rond 07.00 uur af en een lid van de sportvereniging was snel ter plaatse en zag de verdachte met een steekwagen vol met dozen uit het magazijn komen. De getuige riep de verdachte aan maar deze ging er vandoor.

De politie, die snel ter plaatse was, zocht nog de omgeving af maar vond de verdachte niet meer. Uit het magazijn was een flink aantal eet- en drinkwaren naar buiten gebracht, maar alles was achtergelaten. Het politieonderzoek gaat verder.