SGP


31 - 01 - 07 | SGP stelt schriftelijke vragen over Gay Pride

SGP maakt zich grote zorgen over meevaren boot homoseksuele kinderen bij Gay Pride. Gay Pride kenmerkt zich door erotiek en extravagantie. Totaal ongeschikte setting voor kinderen. De jeugd moet juist tegen dergelijke taferelen beschermd worden. De SGP roept de staatssecretaris van VWS én de gemeente Amsterdam daartoe op.

Schriftelijke vragen van het lid Van der Vlies (SGP) over de Gay Pride aan de staatssecretaris van VWS:


- Heeft u kennisgenomen van het feit, dat tijdens de aanstaande Gay Pride er ook een boot zal meevaren voor homoseksuele kinderen (16-min boot)?

- Past een dergelijk initiatief binnen de kaders en grenzen van het vigerende homo-emancipatiebeleid, zoals dat op rijksniveau is geformuleerd?

- Hoe beoordeelt u het dat de gemeente Amsterdam hiervoor toestemming heeft gegeven, mede in het licht van de huidige waarden- en normendiscussie?

- Acht u het verantwoord, dat kinderen voluit betrokken worden in een setting als de Gay Pride, die naar haar aard sterk erotisch en extravagant geladen is en waarbij tevens kan worden gevreesd, dat ongewenste seksuele uitingen en toespelingen in de richting van deze kinderen niet uitgesloten kunnen worden?

- Past een dergelijk initiatief bij de rijksdoelstellingen op het terrein van de bescherming van de jeugd?

- Heeft het Rijk een directe of indirecte betrokkenheid bij deze activiteiten, financieel of anderszins? Zo ja, welke?
- Welke negatieve gevolgen zal dit initiatief voor het imago van Nederland in het buitenland kunnen hebben?

- Bent u bereid de gemeente Amsterdam te vragen om de vergunning voor de 16-min boot te heroverwegen?

Volkskrant, 30-1-2007
SGP stelt schriftelijke vragen over Gay Pride