Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt poging tot inbraak

Datum: 31-01-2007
Tijd bericht: 13:56
Plaats: Beesel
De politie onderzoekt een poging tot inbraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond in een pand aan de Monseigneur Theelenstraat.

Rond half drie werd de buurt gewekt door verschillende bonzen. Daarna reed er binnen enkele seconden een auto met hoge snelheid weg richting Swalmen. Toen de buurtbewoners gingen kijken werd duidelijk dat de inbrekers het pand probeerden binnen te komen door middel van een ramkraak. De gehele raampui aan de voorzijde van het pand was ontzet. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de dader het pand niet binnengeweest. Volgens een getuige betreft de auto waarmee de ramkraak is gepleegd een lichtgekleurde (mogelijk witte) oude Opel Kadet, van het type Hatchback.

De politie onderzoekt of er een relatie is tussen deze inbraak en een inbraak in het naastgelegen pand waar in de nacht van donderdag de 25e op vrijdag de 26e is ingebroken. Hierbij betraden de inbrekers het pand door de toegangsdeur te forceren. Bij deze inbraak is waarschijnlijk niets ontvreemd. De politie vraagt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0800-8844 (lokaal tarief) of via de M-lijn (0800-7000).