Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Dronken bestuurder na botsing ingesloten

Hattem, 31-01-2007 o Een 60-jarige automobilist uit Zwolle is op dinsdag (30/01) op de rotonde Geldersedijk/Burgemeester Bijleveldsingel met zijn auto tegen een verkeersbord gereden, terwijl hij vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. De man verkeerde in een dermate staat van dronkenschap, dat hij er niet in slaagde een ademtest af te leggen en werd in verband met het onderzoek ingesloten. Daarnaast werd zijn rijbewijs en auto ingenomen.

Surveillerende agenten zagen rond 14.45 uur dat de man met zijn auto tegen een verkeersbord op bovengenoemde rotonde was gereden. De bestuurder bleek nog achter het stuur te zitten.Hij werd door een omstander belet om verder te rijden, omdat hij mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde.

Agenten stelden vast dat de adem van de man naar alcohol rook, bloeddoorlopen ogen had, met dubbele tong praatte en vermoedelijk door de drank niet meer op zijn benen kon staan. Hierop werd de man aangehouden en met hulp van en ondersteunt door de agenten kon de man in de politieauto plaatsnemen, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Onderweg werd de man lastig en vond er duw- en trekwerk plaats, waarbij een agente door de man werd belaagd en haar kleding werd beschadigd.

Eenmaal op het bureau slaagde de man er, ondanks herhaalde pogingen, niet in om een ademtest af te leggen, vermoedelijk als gevolg van de hoeveelheid alcohol in zijn bloed. De man werd in verband met het onderzoek ingesloten en het rijbewijs werd ingevorderd.

Een nader onderzoek en getuigenverklaringen hebben uitgewezen dat de man slingerend op de Geldersedijk reed en daarbij uit de richting van Zwolle kwam. Op de rotonde Geldersedijk/Burgemeester Bijleveldsingel had hij zijn auto niet meer onder controle, waardoor hij tegen het verkeersbord botste. De auto raakte beschadigd en is afgesleept.