Gemeente Lelystad

Loonkostensubsidie voor werkgever

Het college heeft ingestemd met de Regeling Loonkostensubsidie. Op grond van deze regeling wordt het voor bedrijven extra aantrekkelijk uitkeringsgerechtigden in dienst te nemen.

Werkgevers kunnen zich bij de gemeente aanmelden om voor deze regeling in aanmerking te komen.

Hoe werkt de regeling?

Werkgevers ontvangen van de gemeente een subsidie in de loonkosten als zij een uitkeringsgerechtigde een arbeidsovereenkomst van minimaal 1 jaar aanbieden. De regeling geldt voor het aanbieden van werk aan WWB-uitkeringsgerechtigden of niet uitkeringsgerechtigde jongeren zonder startkwalificatie tot 23 jaar.

De subsidie kan nog eens een jaar worden verlengd als de werknemer een beroepsopleiding gaat volgen via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL, 4 dagen werken, 1 dag naar school). Het tweede jaar is de subsidie 75% .

Drempel verlagen

Het college wil met deze subsidie in de loonkosten de drempel verlagen voor werkgevers om iemand in dienst te nemen met een aanzienlijke afstand tot de arbeidsmarkt of zonder startkwalificatie.

De regeling maakt het voor bedrijven aantrekkelijker een uitkeringsgerechtigde voor langere tijd in dienst te nemen. Uitkeringsgerechtigden krijgen meer kans op werk en op het halen van een beroepskwalificatie, zodat ze hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren. Ook jongeren krijgen zo extra kansen om een betere positie op de arbeidsmarkt te bemachtigen.

Interesse?

GeĂŻnteresseerde werkgevers kunnen bij de gemeente een aanvraagformulier en informatie opvragen (tel: 0320-278911).
---