AutoRai

Mazda meest betrouwbare merk in internationaal onderzoek

(1/31/2007)
Mazda heeft de eerste plaats behaald in één van de grootste en meest gerenommeerde internationale onderzoeken op het gebied van betrouwbaarheid, die van Warranty Direct in Groot-Brittannië. Bijna 92% van de onderzochte Mazdaâs met een leeftijd tussen de drie en negen jaar toonden geen enkel mechanisch defect van welke vorm dan ook.
Warranty Direct, een onafhankelijke specialist op het gebied van garanties in de automotive branche en actief sinds 1997, onderzocht de betrouwbaarheid van meer dan 450.000 autoâs van 33 verschillende merken in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten van Amerika. De resultaten werden vastgelegd in een zogenaamde âReliability League Tableâ, die het aantal onder garantie vallende storingen weergeeft op elke 100 autoâs.

Mazda eindigde daarbij op de eerste plaats met een score van 8,04%, een bekroning op de jarenlange inspanningen van Mazda op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid op lange termijn. De Japanse merken deden het overigens, zoals verwacht, bijzonder goed in het onderzoek: zeven van de merken in de top acht komen uit Japan.

Warranty Direct Reliability League Table 2007 Top 10