Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 31-01-2007

Veel bekeuringen in voetgangersgebied

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is door de politie in het voetgangersgebied, Hinthamerstraat, Kerkstraat en Ruische Poort, in s-Hertogenbosch gecontroleerd. Bij de politie waren tal van klachten binnen gekomen van winkeliers en winkelend publiek over de overlast van fietsers en bromfietsers in het voetgangersgebied. Naar aanleiding hiervan is een controle gehouden, waarbij in totaal 54 bekeuringen werden uitgeschreven. Er werden 33 bromfietsers en 21 fietsers bekeurd.

Rijbewijs ingevorderd

Vlijmen Dinsdagmiddag is op de Ruidigerdreef in Vlijmen een 18-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met zijn auto 112 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man is een beginnende bestuurder die in het bezit is van een puntenrijbewijs. Voor ernstige snelheidsovertredingen worden strafpunten opgelegd.


-----

Heesch Dinsdagmiddag is ook een 28-jarige man uit Vinkel. Hij reed met een snelheid van 153 km/u over de Bosschebaan in Heesch, waar 60 km/u gereden mag worden. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Inbraak juwelierszaak

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een juwelierszaak aan de Kerkstraat in s-Hertogenbosch. Een etalageruit werd vernield, waardoor men binnen kon komen. In de winkel werden verschillende ruiten en vitrinekasten vernield. Een nog onbekende hoeveelheid horloges werd uit de winkel gestolen.

Politie zoekt getuigen

s-Hertogenbosch Op donderdag 25 januari, rond 17.20 uur, is een 38-jarige vrouw uit Oss ernstig gewond geraakt. De vrouw werd over de Hervensebaan, vlakbij de kruising met de Bruistensingel in s-Hertogenbosch op de grond naast haar fiets aangetroffen. De vrouw bleek een zware hersenschudding, een gebroken elleboog en verwondingen in het gezicht te hebben. Onbekend is wat er is gebeurd.

De politie is op zoek naar getuigen die op die bewuste donderdag 25 januari rond 17.20 uur hebben gezien wat er is voorgevallen. De politie is te bereiken op het telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij aangetroffen

Vlijmen Woensdagmorgen is op de zolder van een woning aan de Hoogstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bestond uit bijna 100 planten. De assimilatielampen, 19 stuks, planten en groei en hulpmiddelen zijn in beslaggenomen en vernietigd. Onderzocht wordt nog of de stroom buiten de meter om werd betrokken.

Tegen de 33-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor ontucht

Uden Dinsdag is een 37-jarige man uit Uden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vorig jaar ontucht te hebben gepleegd met minderjarigen. De feiten zouden hebben plaatsgevonden in de periode van juni tot oktober 2006 onder andere in Uden. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor bedreiging en belediging

Veghel woensdagmorgen is een 20-jarige man uit Veghel aangehouden. Een deurwaarder was naar een woning aan de Dintel in Veghel gegaan. Door de deurwaarder moest de woning worden ontruimd, ter uitvoering van een vonnis van de kantonrechter van oktober 2006. Bij de ontruiming werden de deurwaarder, medewerkers van Stichting Woonbelang en ter plaatse gekomen politiemensen door een broer van de bewoner bedreigd met de dood en beledigd. De man is aangehouden overgebracht naar het politiebureau in Veghel.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Uden Woensdagmorgen is een 36-jarige man uit Uden aangehouden. De man wordt ervan verdacht in hun woning in Uden zijn 31-jarige echtgenote te hebben mishandeld en bedreigd. In de woning waren ook vernielingen aangericht. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Honden in beslag genomen

Oss Dinsdagmiddag is door de politie in samenwerking met de Algemene Inspectie Dienst (AID) op enkele adressen in Oss gecontroleerd. Bij deze controles werden in totaal twee honden aangetroffen die vermoedelijk onder de regeling agressieve dieren vallen. Het gaat in deze gevallen waarschijnlijk om pitbulls. Voor verder onderzoek zijn de honden in beslag genomen en in een asiel in Nederland ondergebracht. Door de politie en de AID wordt een nader onderzoek ingesteld. Mochten het inderdaad honden zijn die onder de regeling agressieve dieren vallen, dan wordt tegen de eigenaren proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden bij auto-inbraak

Oss dinsdag is een 16-jarige jongen uit Oss aangehouden. De jongen werd op heterdaad betrapt toen hij inbrak in een auto, die geparkeerd stond aan Industrie Park Oost in Oss. Van een bestelauto was een ruit ingeslagen en was het navigatiesysteem uit de auto gestolen. Getuigen wisten de jongen aan te houden en over te dragen aan de politie.

De bromfiets waarop de jongen reed is mogelijk gestolen. Dit wordt nog ander onderzocht. De jongen is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Bromfietser gewond bij ongeval

Oss Woensdagmorgen is een 17-jarige bromfietser uit Oss bij een aanrijding gewond geraakt. De jongen reed over de Maaskade in Oss. Hij reed daarbij een personenauto, bestuurd door een 46-jarige man uit Oijen, tegemoet. Voordat hij bij de auto was keerde de bromfietser, waardor hij voor de auto kwam te rijden. Op het moment dat de automobilist de bromfietser wilde inhalen keerde hij opnieuw, waarbij hij met de auto in aanrijding kwam. De bromfietser raakte bij het ongeval ernstig gewond. Door de bemanningen van de ambulance en de ter plaatse gekomen traumahelikopter werd de jongen gestabiliseerd. Hij is per traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.