Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 31 januari

BERGEN OP ZOOM, 31 januari 2007

Man aangehouden na mishandeling vrouw

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagavond een 34-jarige man aan in zijn woning in de wijk Kroeven. De man is aangehouden n.a.v. een melding van zijn 31-jarige vriendin. Ze verklaarde die middag te zijn geschopt en geslagen door de verdachte. De politie heeft aangifte opgenomen van de vrouw, die de woning in paniek had verlaten, en heeft de man in verzekering gesteld.

Extra informatie huiselijk geweld
De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Lichte verwondingen bij ongeval

OSSENDRECHT: Op dinsdagmiddag gebeurde er een ongeval aan de Putseweg. Een 22-jarige automobiliste uit Kapellen (België) reed in de richting van Hoogerheide. Voor haar reed een 68-jarige automobilist uit Ossendrecht. De man wilde linksaf slaan. De vrouw was afgeleid en zag niet dat de man stilstond. Hierdoor ontstond een aanrijding. De man uit Ossendrecht belandde door de klap gedeeltelijk in de sloot en tegen een boom. De twee bestuurders en een 64-jarige passagier (v) van de man uit Ossendrecht zijn nagekeken door de ambulance vanwege lichte verwondingen en nekklachten. Hierna mochten ze naar huis. Beide voertuigen zijn getakeld en het wegdek is schoongemaakt.

Snelheidscontroles

PUTTE: Tussen 11.15 uur en 13.00 uur is er op dinsdag een snelheidscontrole gehouden aan de Antwerpsestraat. Van de 583 passanten waren er 50 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 70 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt. Reden voor de controle is de aanwezigheid van fietsers op de rijbaan. Snelheidsovertredingen brengen deze fietsers in gevaar. De controle werd uitgevoerd op verzoek van de wijkagent, nadat buurtbewoners aangaven dat er hardrijders gesignaleerd waren.

HOOGERHEIDE: De politie hield op dinsdag een snelheidscontrole aan de Putseweg tussen 13.30 uur en 16.05 uur. Van de 1452 passanten waren er 5 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 102 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt. Op de betreffende locatie steken veel kinderen over.

Jongens aangehouden voor vernieling

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op dinsdagavond melding van baldadigheid aan de Zuid-Westsingel. Een aantal jongeren zou hier lantaarnpalen vernielen. De politie hield ter plaatse op aanwijzing van getuigen vijf verdachten aan. Twee 19-jarige jongens, twee 16-jarige jongens en een 13-jarige jongen uit Bergen op Zoom zijn aangehouden voor vernieling. De vijf zijn na verhoor in vrijheid gesteld. In de aangerichte schade zal worden bemiddeld zodra de gemeente Bergen op Zoom aangifte heeft gedaan en het schadebedrag bekend is.

Openbare schennis

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdagavond even na 20.15 uur melding dat een 16-jarig meisje achterna werd gezeten door een man op een fiets op de Flintdijk. Het meisje was zelf ook op de fiets. De man zei schunnige dingen tegen haar. Ze meldde dit bij thuiskomst aan de politie. De politie was bezig de omgeving af te zoeken, toen er eenzelfde melding binnen kwam. Er zouden nog twee meisjes achterna worden gezeten door een man op een fiets die schuine dingen tegen hen zei en zijn gulp opende. De man zou vanaf de Jadedijk achter de meisjes van 15 en 13 jaar zijn aangefietst tot aan het AB-fietspad. Toen de twee het op een gillen zetten ging de man ervandoor. Ook hier is in de omgeving geen verdachte meer aangetroffen.

Vernielingen bij bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Een beveiligingsbedrijf ontdekte op dinsdagavond tegen 21.30 uur een inbraak aan de Hogerwerf. De daders forceerden een buitendeur en maakten het alarm onklaar. Ook binnen zijn vernielingen aangericht. Wat men heeft ontvreemd is niet duidelijk. De politie neemt aangifte op van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Bewoners aangehouden na ontdekking kwekerij in woningen

ROOSENDAAL: Het team Courage politie ontdekte op woensdagochtend een hennepkwekerij op een zolder aan de Potgieterlaan. Op de zolder van een woning zijn ruim 380 hennepplanten met bijbehorende apparatuur aangetroffen. Het energiebedrijf is in kennis gesteld en stelde vast dat er sprake was van stroomdiefstal. De bewoner van het pand, een 32-jarige man is aangehouden en verhoord. Hij is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld. De hennepkwekerij is geruimd en de goederen zijn ter vernietiging in beslag genomen.
Ook aan de Reginadonk is in een woning een hennepkwekerij aangetroffen. Het team Courage trog 84 hennepplanten met bijbehorende apparatuur en henneptoppen aan. De planten waren net geknipt en de toppen lagen te drogen. De 30-jarige bewoner en zijn 29-jarige vrouw zijn aangehouden en verhoord. De vrouw is in vrijheid gesteld, daar zij niets met de kwekerij te maken had. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw betrokken bij eenzijdig ongeval

OUDENBOSCH: Op woensdagochtend gebeurde er een eenzijdig ongeval op de Zeggeweg. Een 18-jarige vrouw uit Oudenbosch reed komende uit de richting Zegge in een flauwe bocht door onbekende oorzaak rechtdoor en reed hier tegen een boom. De vrouw was niet bekneld, maar moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Ze is met onbekend verwondingen naar het ziekenhuis in Roosendaal overgebracht. De vrouw zal op een later tijdstip worden gehoord n.a.v. het ongeval.

Winkeldievegge aangehouden

ROOSENDAAL: Een 15-jarig meisje uit Roosendaal is op woensdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal in de Roselaar. Het meisje liep samen met een vriendin de winkel uit, toen de alarmpoortjes afgingen. Ze zette het op een lopen, terwijl het andere meisje werd aangehouden. Het 15-jarige meisje besloot terug te keren naar de winkel. Hier is ze aangehouden. Van de winkel is aangifte opgenomen. De verdachte is verhoord en doorverwezen naar bureau Halt.

Auteur: Inge Rijgersberg