Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos in leiderskwadrant in nieuw onderzoeksrapport over Business Intelligence-platformen

Positie in leiderskwadrant in rapporten over Business Intelligence-platformen én CPM-suites op basis van complete visie en uitvoerbaarheid

NIEUWEGEIN, 31 januari 2007 - Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management (PM), staat zowel in het leiderskwadrant van Gartner's nieuwe Business Intelligence Platforms Magic Quadrant als in het recent verschenen Corporate Performance Management Suites Magic Quadrant*. Gartner beoordeelt leveranciers op hun visie; hoe compleet en uitvoerbaar deze is.

Volgens Gartner "stellen BI-platformen gebruikers in staat om toepassingen te bouwen die organisaties helpen om hun business te leren kennen en begrijpen". Gartner omschrijft leiders als "aanbieders die redelijkerwijs sterk zijn wat betreft de breedte en diepte van de functionaliteit van hun BI-platform en die ondernemingswijde implementaties kunnen realiseren die een brede BI-strategie ondersteunen. Leiders brengen een duidelijk zakelijk voorstel dat weerklank vindt bij kopers en bieden de levensvatbaarheid en functionaliteit die nodig zijn om dit op wereldwijde schaal uit te voeren."

Het volledige Magic Quadrant-rapport staat op http://www.cognos.com/news/analyst_reviews.html.

Cognos 8 BI biedt baanbrekende functionaliteit waarmee beslissers op ieder niveau eenduidig en betrouwbaar inzicht hebben in alle bedrijfsinformatie om de prestaties beter te kunnen sturen. Cognos 8 BI is een compleet, flexibel product dat zich eenvoudig laat integreren binnen de bestaande infrastructuur met verschillende systemen en databronnen. De versimpelde BI-omgeving vergroot de acceptatie door gebruikers, verbetert de besluitvorming en biedt een solide basis voor BI op afdelings- en bedrijfsniveau en voor Performance Management.

"Cognos biedt ons inzicht in onze data en de flexibiliteit om hiernaar te kijken zoals nodig is om belangrijke beslissingen te nemen die de prestaties van onze organisatie verbeteren", zegt Michael Der, Business Intelligence Manager van de Mark Anthony Group, een bekend Canadees producent van wijn en alcoholische dranken. "Zonder BI zouden we helemaal geen inzicht hebben in de factoren die bepalend zijn voor onze activiteiten, van de interne stand van zaken tot het concurrentielandschap. Voor ons is het niet alleen dat Cognos de prestaties van onze organisatie heeft verbeterd, het is de minimale toegangsprijs voor succesvol zakendoen."

"We zien onze positie in het leiderskwadrant als een bevestiging van de voordelen die onze klanten hebben van ons 17-jarig leiderschap in BI en van de unieke mogelijkheden die we bieden om aan de verschillende BI- en Performance Management-behoeften van toonaangevende organisaties over de hele wereld te voldoen", zegt Dave Laverty, Senior Vice-President en Chief Marketing Officer van Cognos. "Onze klanten omarmen de belofte van Cognos 8 BI en zien hoeveel ze profiteren van complete BI-functionaliteit in één architectuur en hoe ze BI aan steeds meer gebruikers bieden en zo de Performance Management-initiatieven stimuleren."

Vooraanstaande analisten positioneren Cognos steeds weer als een leidende partij op het gebied van Business Intelligence en Performance Management. Bijvoorbeeld in het recent verschenen Gartner 2006 Corporate Performance Management Suites Magic Quadrant. Deze rapporten zijn beschikbaar via http://www.cognos.com/news/analyst_reviews.html.


* Bron: Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms, 1Q07, K. Schlegel, B. Hostmann, A. Bitterer, januari 2007; Magic Quadrant for CPM Suites, 2006, N. Rayner, december 2006.

Over het Magic Quadrant

Het copyright voor het Magic Quadrant van december 2006 en januari 2007 berust bij Gartner Inc. Voor het gebruik is toestemming verleend. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt tijdens en voor een bepaalde periode. Deze toont Gartner's analyse van de prestaties van bepaalde leveranciers ten opzichte van door Gartner gedefinieerde criteria voor de betreffende markt. Gartner beveelt geen enkele leverancier, product of dienst in het Magic Quadrant aan en adviseert technologiegebruikers niet om alleen voor leveranciers te kiezen die in 'leiders'kwadrant staan. Het Magic Quadrant is slechts bedoeld als onderzoekhulpmiddel en niet als specifieke leidraad voor actie. Gartner wijst iedere garantie, expliciet of impliciet, af met betrekking tot dit onderzoek. Dit geldt ook voor iedere garantie ten aanzien van beschikbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die bedrijven helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en makkelijk aanpasbare oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen te beantwoorden (Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen?) en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige businessstrategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De ondernemingen uit de top-100 die klant bij Cognos zijn, presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld. Voor meer informatie: www.cognos.nl.