Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 31 januari

BREDA, 31 januari 2007

Winkeldievegge opgepakt

BREDA: Een 27-jarige Bredase vrouw is dinsdagmiddag kort na 15.30 uur aangehouden in een supermarkt aan de Haagweg. Zij probeerde negen blikjes bier zonder te betalen mee te nemen, maar personeel had haar plan door. De vrouw is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Drie mannen aangehouden na openlijke geweldpleging

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 23.30 uur op de Dijklaan drie mannen aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. Het gaat om twee inwoners van Zundert (23 en 29 jaar) en een 29-jarige Tilburger. Het drietal zat samen in een auto, maar op enig moment kregen de oudste Zundertnaar en de Tilburger ruzie met elkaar die buiten op straat werd uitgevochten. Daar begon de jongste Zundertnaar zich er ook mee te bemoeien en vielen er over en weer klappen. Het drietal is meegenomen naar het bureau. Ze zijn woensdagmiddag weer op vrije voeten gesteld; ze doen geen van drieën aangifte tegen elkaar.

Hennepkwekerij in woning ontdekt: bewoner aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen rond 11.00 uur een 29-jarige Bredanaar aangehouden. Hij meldde zich op het bureau Tuinzigtlaan, nadat agenten eerder op de morgen in zijn woning aan de Montessoristraat een hennepkwekerij ontdekten. Dit volgde op informatie die bij de politie was binnengekomen. In het souterrain van de woning werden 170 hennepplanten aangetroffen en ook in een slaapkamer stonden enkele tientallen planten. De stroom bleek illegaal afgetapt. Alle planten, lampen en aanverwante spullen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De 29-jarige Bredanaar, die toegaf dat hij de kwekerij had opgezet, is na verhoor heengezonden. De man zal zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.

Snelheidscontroles in Wernhout en Etten-Leur

BREDA: Bij snelheidscontroles woensdag in Wernhout en Etten-Leur zijn in totaal 218 bekeuringen uitgedeeld.

Op de Grote Heistraat in Wernhout werden 181 passanten gecontroleerd. Daarvan gingen er 72 in de fout en overschreden de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.

In Etten-Leur op de Liesbosweg passeerden 726 voertuigen de radarpost. Daarvan reden er 146 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur, terwijl 50 km/uur maximaal is toegestaan.

Over snelheidscontroles

De snelheidscontroles in het district Breda vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2007 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Auteur: Andre van den Hul