Postcode Loterij steunt samenwerkende goededoelenorganisaties

Nationale postcode loterij

PERSBERICHT

Voor het 17e achtereenvolgende jaar groei


De Nationale Postcode Loterij geeft 4,4 miljoen euro aan een samenwerkingsproject van UNHCR, Stichting Vluchteling, Cordaid/Mensen in Nood en Free Voice. Het betreft het project 'Veilig in Zuid-Soedan'.
Dit heeft Boudewijn Poelmann, voorzitter van de Postcode Loterij, vandaag bekend gemaakt op de traditionele bijeenkomst met haar goededoelenorganisaties.

Dit gezamenlijke project van vier beneficiënten kent vijf specifieke doelstellingen:
-gebieden ontmijnen en voorlichting geven over de gevaren van mijnen.
-verbeteren van de water- en sanitaire voorzieningen
-verbeteren van de primaire gezondheidszorg

-het geven van directe noodhulp

-informatieverstrekking aan de vluchtelingen en ontheemden via radio-uitzendingen

Het geld voor dit project komt uit de opbrengst van de jaarlijkse Extra Trekking van de Postcode Loterij, die plaats vindt naast de twaalf reguliere trekkingen. In 2006 gaat meer dan 13,5 miljoen naar diverse extra projecten.

Een ander voorbeeld van een project dat met een bijdrage van de loterij is gehonoreerd is een project van De Landschappen, 'Laat het Reitdiep weer kronkelen'. De Landschappen willen met dit project het unieke cultuurlandschap van het Reitdiepdal in de provincie Groningen een robuuste basis geven voor de toekomst en voor het publiek beter ontsluiten. De reservaatgebieden in het Reitdiepdal vallen onder de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

Meer geld voor goededoelenorganisaties
In totaal keert de Postcode Loterij over 2006 216 miljoen euro uit aan 53 goededoelenorganisaties. Dat is 4 miljoen euro meer ten opzichte van 2005. De Postcode Loterij heeft één nieuwe, de 53e, beneficiënt verwelkomd, te weten Buurtlink.nl. De missie van deze stichting is het bevorderen van sociale cohesie door dé Nederlandse buurtsite te worden.

De Postcode Loterij heeft met een totaalinleg van ruim 432 miljoen euro een omzetstijging van 2,9% gerealiseerd in vergelijking met vorig jaar.
Voor het 17e achtereenvolgende jaar is de Postcode Loterij gegroeid.

Amsterdam, 31 januari 2007


Noot voor de redactie (