Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 31 januari 2007.

Zaanstreek-Waterland, 31-01-2007

Met ondermeer: controles, koffertje en dief in beeld.

Controle jagers

Zaanstreek-Waterland, zaterdag 27 januari 2007.

De politie heeft in samenwerking met controleurs van de Provincie Noord-Holland op verscheidene jachtvelden in de regio jagers gecontroleerd. Er werden geen misstanden geconstateerd en alle benodigde vergunningen en aktes waren aanwezig. In de loop van het jaar zullen er op het gebied van de jacht meer controles plaatsvinden.

Man mishandelt ex

Koog aan de Zaan, dinsdag 30 januari 2007, 17:12 uur.

De politie heeft een 40-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden die zich aan het bureau had gemeld met de mededeling dat hij zijn ex-echtgenote had mishandeld. De 38-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan kwam later aangifte doen nadat zij was behandeld in het ziekenhuis. Zij zou op de openbare weg zijn geslagen en geschopt waarna zij via de huisarts per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar werd letsel aan het gezicht en de ribben geconstateerd. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Chauffeur onwel

Zaandam, dinsdag 30 januari 2007, 20:09 uur.

De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding op de Heijermansstraat. Een 59-jarige taxichauffeur uit Amsterdam reed vanuit de richting Koningin Julianaweg in de richting van het Prins Bernhardplein. Hij verklaarde dat hij onwel werd en buiten bewustzijn was geraakt. Zijn auto botste tegen de rechter voorzijde van een voor het rode licht wachtende personenauto die werd bestuurd door een 46-jarige Zaandammer. De Amsterdammer werd voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Koffertje

Zaandam, dinsdag 30 januari 2007, 20:21 uur.

Na een melding van een verdacht koffertje dat kennelijk was achtergelaten heeft de politie NS-station Zaandam aan de Provincialeweg ontruimd. Op een bank op het perron stond een koffertje met een briefje met daarop de voornaam van een vrouw. Het station werd uit voorzorg ontruimd en op twee sporen die aan het perron grensden reden geen treinen meer. Van tien voor negen tot tien voor half tien werd het station hermetisch afgesloten. Nadat de eigenaresse zich bij de spoorwegen telefonisch had gemeld werd het koffertje door de politie gecontroleerd waarna de normale gang van zaken kon worden hervat. De vrouw zal haar koffertje later bij de politie ophalen. De politie vraagt passagiers om behalve op verdachte bagage ook goed op de eigen spullen te letten zodat dit soort acties zo min mogelijk plaatsvinden.

Drankrijder

Zaandam, woensdag 31 januari 2007, 02:26 uur.

Een 49-jarige Zaandammer is door de politie op de Rijksweg A7 aangehouden omdat hij wordt verdacht van rijden met drank op. De man reed slingerend in een personenauto met een snelheid van 35 km per uur een flauwe bocht in. Bij de blaasproef op straat blies de man een flinke alcoholindicatie. Aan het bureau wees de ademanalyse uit dat de verdachte bijna vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid drank op had. Het rijbewijs werd ingenomen en er wordt een onderzoek gedaan naar zijn geschiktheid om motorrijtuigen te besturen.

Dief in beeld

Purmerend, dinsdag 30 januari 2007.

De politie heeft een 44-jarige Purmerender aangehouden als verdachte van diefstal. Een 19-jarige Purmerendse had op 24 januari een tas met enkele boodschappen in bewaring gegeven in een supermarkt omdat zij nog enkele dingen uit de winkel moest hebben. Toen zij haar tas terug wilde pakken bleek deze verdwenen. Aan de hand van beelden van de bewakingscamera wist de politie de dader te identificeren. Na toestemming van justitie werd de man buiten heterdaad aangehouden. Hij bekende de diefstal en verklaarde de schade te willen vergoeden. Na het verhoor en opmaken van proces-verbaal werd de man in vrijheid gesteld.

Mishandeling

Purmerend, woensdag 31 januari 2007, 03:22 uur.

De politie heeft een 27-jarige man uit Purmerend aangehouden als verdachte van mishandeling. De man zou een 23-jarige plaatsgenoot op de Burg. D. Kooimanweg meerdere malen tegen het hoofd en de nek hebben geschopt. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd enkel uren later in zijn woning aangehouden en in het politiebureau ingesloten. De aanleiding tot de mishandeling ligt vermoedelijk in de relatiesfeer.

Controles

Waterland, dinsdag 30 januari 2007.

De politie heeft in de avonduren op de Provincialeweg N244 in Middenbeemster een snelheidscontrole gehouden met de radarauto. Op een 100 km gedeelte werden 40 voertuigen op de foto gezet. De hoogst gemeten snelheid was 143 km per uur. Op de Provincialeweg N247 in Middelie gingen dinsdagochtend vijftien voertuigen op de foto. Hier was 80 km per uur toegestaan en de radarapparatuur stond opgesteld in de richting van Hoorn. Op de Jaagweg in Watergang werden negentien voertuigen gefotografeerd. Het overgrote deel van de 2300 voertuigen waarvan de snelheid was gemeten hield zich wel aan de snelheid van 80 km per uur. Een man uit België die op de N244 in Purmerend in zijn auto zat te bellen onder het rijden moest direct een boete van 130 euro betalen.

Controles

Zaanstreek, dinsdag 30 januari 2007.

In Zaandijk werd met de radarauto gecontroleerd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum. De maximumsnelheid is ter plaatse 70 km per uur. 24 bestuurders hielden zich niet aan de snelheid en hun voertuigen werden op de foto gezet. Op dezelfde weg werden in Zaandam 77 voertuigen geflitst. Hier stond het statief met de apparatuur in de richting van Koog aan de Zaan opgesteld. Bij een controle met de lasergun werden 28 bestuurders bekeurd voor te hoge snelheid. Een man uit Oost-Europa moest meteen een snelheidsboete van 107 euro afrekenen. Tien bestuurders of passagiers droegen geen veiligheidsgordel. Twee bellers onder het rijden werden beboet. Bij een gordelcontrole op de Rozengracht werden zes bestuurders voor de gordel opgeschreven. Eén beller en iemand zonder kentekenbewijs werden eveneens bekeurd. In Wormerveer werd dinsdagavond op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk gecontroleerd met de radar op statief. Als maximaal toegestane snelheid geldt ter plaatse 100 km per uur. 65 bestuurders hielden zich niet aan de snelheid. Het statief stond opgesteld in noordelijke richting. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werd in de ochtend gecontroleerd op een 70 km gedeelte met het fotoapparaat in de richting van Uitgeest. 24 voertuigen werden op de foto gezet.