Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
31 januari 2007

Stad Hoorn komt met uitgebreide site over mooie binnenstad

www.MooiHoorn.nl informeert over levendige stad

Alle informatie over de binnenstad van Hoorn is sinds kort te vinden op de internetsite www.mooihoorn.nl . Alle winkels, restaurants, café's, galeries en musea presenteren zich op de site en bieden bezoekers aan de stad veel informatie. Met gegevens van ruim 800 bedrijven en instellingen en vele honderden emailadressen en links naar sites heeft de stad, die dit jaar 650 jaar Stadsrechten viert, er een belangrijke informatiebron bij gekregen. De informatieve site, die ook dagelijks nieuws uit de binnenstad brengt, is een initiatief van Stichting Binnenstadsmanagement Hoorn.

De site www.MooiHoorn.nl laat, zoals de naam doet vermoeden, zien hoe mooi de historische stad is. Ook wordt men er geïnformeerd over de vele activiteiten en festiviteiten die er plaats vinden, zeker in 2007, het jaar dat uitbundig wordt gevierd vanwege 650 jaar Stadsrechten. Instellingen en ondernemers uit de binnenstad hebben de afgelopen weken een inlogcode ontvangen en kunnen gratis hun eigen informatie toevoegen. Zo kunnen ze in feite een eigen mini-site maken binnen www.mooihoorn.nl en een link plaatsen naar hun eigen site. Ook kunnen ze vacatures en nieuws- en agendaberichten plaatsen. De reacties van ondernemers zijn nu al zeer positief.

800 bedrijven en instellingen
De verwachting is dat www.Mooihoorn.nl een belangrijke rol gaat spelen op toeristisch en recreatief gebied. Steeds meer mensen oriënteren zich voor vakanties en uitstapjes op Internet en daar sluit de Hoornse site naadloos op aan. Middels de zoekfuncties kan men kijken bij de gegevens van alle ruim 800 bedrijven en instellingen en ook in de nieuwsberichten. Iemand die in Hoorn wil gaan winkelen vindt er alle informatie over Koopavonden en Koopzondagen, maar zal ook een gespecialiseerde winkel in bijvoorbeeld tweedehandsboeken vinden. Ook zijn er pagina's met alle hotels en horecazaken en zelfs de geschiedenis van de voormalige VOC-stad is er te lezen.

Veel info over Hoorn
Voor de media zijn er op www.mooihoorn.nl foto's van de mooiste plekjes en gebouwen beschikbaar alsmede een compleet achtergrondverhaal. En waar nu nog een filmpje van Hoorn te zien is, hoopt het Binnenstadsmanagement over enige tijd een live-Webcam te introduceren. Ook staan er vacatures en agendaberichten op de site. De site kent verder een pagina die alleen toegankelijk is voor de deelnemers. Hier kan men Nieuwsbrieven lezen en krijgt men informatie over het gebruik van de site. Behalve links naar de sites van de deelnemers staat er ook een overzicht met links naar belangrijke Hoornse instellingen op www.mooihoorn.nl en uiteraard groeit het aanbod de komende tijd verder. Organisaties die nieuws over of voor de Hoornse binnenstad te melden hebben, kunnen berichten sturen naar info@mooihoorn.nl . Via dit emailadres kan ook nadere informatie worden opgevraagd.
---

Einde persbericht


Ingezonden persbericht