Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Januari

---

Prins Constantijn opent 31 januari 2007 de Conferentie Big Cities and Migration

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn heeft woensdag 31 januari 2007 de tweedaagse conferentie Big Cities and Migration geopend in het Vredespaleis in Den Haag.

De conferentie wordt georganiseerd door de stichting The Hague Process on Refugees and Migration (THP), waarvan Prins Constantijn voorzitter is. THP is een wereldwijd initiatief om vluchtelingen- en migratievraagstukken op de kaart te zetten en te zoeken naar innovatieve oplossingen.

Aan de conferentie nemen 10 delegaties van grote steden uit de hele wereld deel, bestaande uit burgemeesters, beleidsmakers en vertegenwoordigers van bedrijfsleven, onderwijs en de gezondheidszorg. Thema van de conferentie is het effect van migratievraagstukken op grote steden en de rol die steden spelen om migranten effectief te laten participeren in de maatschappij.

In zijn openingsspeech gaf Prins Constantijn een impressie van de activiteiten van de stichting. Hij ging in op het migratievraagstuk in de grote steden. De uitkomsten van de conferentie worden aangeboden aan het Global Forum for International Migration and Development dat in juni van dit jaar gehouden zal worden onder Belgisch voorzitterschap. De conferentie zal verder opvolging krijgen in initiatieven van Eurocities en UN Habitat.

Burgemeester Deetman van Den Haag, secretaris van de stichting, trad op als gastheer van de conferentie.

31 januari 2007
© RVD