Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht
datum:
2 februari 2007
nummer:
8
|                                                                              |
Bestuursopdracht unilocaties voortgezet onderwijs

In het integraal Huisvestingsplan 2004 is de ambitie uitgesproken om unilocaties voor het voorgezet onderwijs te realiseren. Deze ambitie is overgenomen in het Collegewerkplan 2006-2010, 'Werken aan kwaliteit'. Er is een tweetal studies verricht. Diverse locaties zijn vanuit onderwijskundig, ruimtelijk, en financieel oogpunt onderzocht. Uit beide studies is naar voren gekomen dat de Couwenhoekseweg voor het IJsselcollege en de Lijstersingel voor het Comenius College de beste mogelijkheden voor het realiseren van unilocaties. Voor deze herinrichtingsoperatie stelde het college op 30 januari de bestuursopdracht vast.

Bestuursopdracht
Het doel van de bestuursopdracht is om in september 2009 te kunnen starten met de nieuwbouw van een unilocatie voor het IJsselcollege. Tegelijkertijd worden in deze collegeperiode plannen gemaakt om in de volgende collegeperiode te kunnen starten met de bouw van de unilocatie voor het Comeniuscollege.

De benodigde middelen (personeel, advisering etc.) om te komen tot verdere planuitwerking en kredietaanvraag voor de ontwikkeling van de locaties worden geraamd op E 188.000,-. Financiering vindt plaats vanuit het voorbereidingskrediet Grote Investeringen ter grootte van E 1.000.000,- zoals opgenomen in de eerste begrotingswijziging 2007. In de uitwerking van de plannen worden de benodigde middelen om te komen tot verdere uitvoering inzichtelijk gemaakt.


---