Gemeente Bolsward


woensdag 31 januari 2007

Uitkomsten toekomstdebat Bolsward

Op 16, 23 en 25 januari jl. heeft de gemeenteraad in een drietal rondetafelgesprekken de mening gevraagd over de bestuurlijke toekomst van Bolsward. Met inwoners, verenigingen/instellingen en ondernemers werd gesproken over: Welke zaken moeten voor de eigen gemeente op de lange termijn worden veiliggesteld? Denk hierbij aan bepaalde onderscheidende elementen van de eigen identiteit, bestuurscultuur, voorzieningenniveau, specifieke aspecten van de Bolswardse lokale samenleving en dergelijke

De avonden startten met discussieronden waarbij in kleine groepen gesproken werd over de voorzieningen in de stad, zoals sport- en recreatievoorzieningen, het winkelaanbod en de uitgaansmogelijkheden. Ook de slagvaardigheid van de gemeente op het gebied van de aanpak van maatschappelijke problemen was onderwerp van discussie. Verder is gesproken over hoe betrokken de aanwezigen zich voelen bij het gemeentebestuur en over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening. En verandert de beleving van de Bolswarders als de omvang van de gemeente toeneemt?

Op dit moment werkt de gemeenteraad aan een visiedocument op basis van de informatie uit de rondetafelgesprekken. Daarin geeft de raad aan hoe wij de toekomst van Bolsward zien. Dit document wordt in de raadsvergadering van 13 maart besproken. Vanaf begin maart kunt u het concept visiedocument hier downloaden.